En Sıcak Konular

Jandarma'dan Aktütün açıklaması

10 Şubat 2010 17:32 tsi
Jandarma'dan Aktütün açıklaması Jandarma Genel Komutanlığı, dün bir gazetede, “Terörle 'Acemi' Mücadele” başlığıyla yayımlanan haberle ilgili açıklama yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı, Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında 03 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen terör saldırısındaki 17 şehit askerin hiçbirinin kısa dönem yükümlü olmadığını, belirtilen tarihte Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında görev yapan kısa dönem yükümlü bulunmadığını bildirdi.


Jandarma Genel Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün bir gazetede, “Terörle 'Acemi' Mücadele” başlığıyla yayımlanan haberde, “Aktütün Sınır Karakoluna PKK tarafından beş kez saldırıda bulunulduğu, Aralık ayında silah altına alınan ve askerliklerini kısa dönem er/erbaş olarak yapan üniversite mezunlarından 12'sinin Aktütün'e gönderildiği” şeklinde ifadelerin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yine aynı gün yukarıda yazılı haber referans gösterilerek bir basın yayın kuruluşunun ana haber bülteninde, Aktütün Karakoluna yapılan beş saldırıda 45 personelin şehit edildiği, şehitlerin özellikle kısa dönem erlerden oluştuğu ve 3 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen saldırıda ise şehit olan 17 personelden 12'sinin kısa dönem er olarak görev yaptığı ifade edilmiştir.

Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında 3 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen üzücü saldırıdaki 17 aziz şehidimizin hiçbiri kısa dönem yükümlü olmadığı gibi belirtilen tarihte Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında görev yapan kısa dönem yükümlü de bulunmamaktadır. Bu birlik 2009 yılında yeniden yapılandırılarak tabur haline getirilmiştir. Aralık 2009 celbinde, Jandarma Genel Komutanlığında silah altına alınan yükümlü er sayısı 32 bin 734'ü uzun dönem, 17 bin 97'si ise kısa dönem olmak üzere toplam 49 bin 831'dir.

Bu celpte, Aktütün 1'inci Jandarma Sınır Tabur Komutanlığına 331'inci Kısa Dönem Yükümlülerden 37'sinin dağıtımı yapılmıştır. Halen kısa dönem yükümlüler idari ve lojistik kadro görev yerlerinde (İaşe ve İkmal Çavuşu, Revir ve Vizite Sorumlusu, Kiler ve Mutfak Sorumlusu, Teknik Cihazlar Kullanıcı Yardımcısı, Jeneratör Teknisyen Yardımcısı, Mehmetçik Dershanesi Öğretmeni gibi) görev yapmaktadır. Kısa dönem yükümlüler, terörle mücadelede etkin olarak kullanılan komando, özel asayiş ve sınır timlerinde görevlendirilmemektedir.”

AA 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs