En Sıcak Konular

Oramiral Yiğit soruları cevapladı

10 Şubat 2010 16:00 tsi
Deniz Kuvvetleri Komutanı Yiğit intihar eden Kurmay Albay Berk Erden'in cenaze töreninde suskunluğunu bozdu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, önceki gün intihar eden Deniz Kurmay Kıdemli Albay Berk Erden'in İstanbul'daki cenaze töreninde açıklamalar yaptı.

Amirallere suikast iddialarıyla ilgili olarak ta Yiğit, "bunu söylemek durumundayım, bana bir hücum olursa, bana bir mermi sıkılırsa bana göğsünü siper edecek arkadaşlardır" dedi.


YASAK AŞK İDDİASI

Bir internet sitesinde intihar eden albayın eşinin başka bir albay ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmiş ve bazı fotoğraflar yayınlanmıştı. Bu fotoğraflar üzerine Berk Erden'in intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyordu.

Oramiral Yiğit cenaze töreninde gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

BEN NE YAPARIM DİYE HERKES KENDİNE SORSUN

Ben ve personelim silahlı kuvvetlerin diğer personeli gibi her zaman göreve hazırız. Bu konuda yargı yapmadan önce masumiyet karinesini dikkate alarak, bu güzide subaylarımızı suçlamadan önce herkes aynı soruyu kendisine sorsun: Bu bana yapılsa ne yaparım ben. Ben personelimi tanıyan, bu personelimizin komutanları da büyük bir popülasyonu temsil etmiyoruz. Biz çok az bir mevcudu olan kuvvetiz. Bizim personelimiz teğmen çıktığı andan iitbaren 20 sene içinde temayüz etmiş ise belirli görevlere gelir

Aynı gemi içinde 200 kişi yaşarız. Küçük gemilerde 40-50 kişi olur. Personelimizin nefes alışını bile hissederiz. Cunta ile suçlanması ve bizim bunu haber alamamız kesinlikle mümkün değildir

HATA YAPAN PERSONELİM MUTLAKA VARDIR

55 bin kişiye kumanda eden bir kuvvetin komutanı olarak diğer kurumlarda olduğu gibi hata yapan personelim de mutlaka vardırBiz bunları kendi içimizde ve gerekirse sivil yargı içinde gerekli cezaları almaları için gerekeni yaaprız

Deniz Kuvvetleri basının bildiği ya da bilmediği bir çok konuyu öne çıkarmıştır

DEMOKRASİYE SAYGILIYIZ

Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne saygılıyız. İçimizde hata yapanları da hiyerarşik mekanizmamız içinde cezalandırırız. Hiçbir kurum bizdeki ceza sistemini bizim kadar sağlıklı uygulayamaz. O kadar tititiz.

Şu ana kadar yargıya müdahale edecek bir şey söylemedim. O şekilde anlaşılmışsa da günlerdir basında yapılan yayınları çok dikkatli izliyoruz. Orada şöyle deniyor: Bu iddialar doğrudur. Ben öyle bir şey söylemedim bakın. Personelim arasında da hata yapan vardır dedim.

Eğer bu saldırılar böyle olursa, biz personelimizle tek vücut halindeyiz.
Moralleri bozulsa da ettikleri yemine bağlı olarak her zaman göreve hazır olduklarını söylüyorlar. Halkımıza düşüncelerimizi iletmeyi bir borç saydım. Çünkü halkımıza saygımızı bizim gözümüzde çok önemli.

ONUR İNTİHARI

Onun için bugüne kadar sabırla bekledik. Ama böyle onur intiharları oluyor.
O resimler 5 sene önce çekilmiş fotoğraflar. Herkese söylüyorum. Eşinizi, kız kardeşiniz birinin evinin önünde olamaz mı?

Bu arkadaşımızı tanıyoruz. Çok mümtaz vasıfları olan bir arkadaşımız. Bunlardan yola çıkıp ahlak dışı bir değerlendirme yapmayı sizin takdirinize bırakıyorum. Ama böyle ithamlar karşısında susmak mümkün değil.

Avukata iletip tam bir girişimde bulunacakken günlerin getirdiği stresle intihar ediyor. Askeri savcılık araştırmalara başlamıştır. Bilgi kaynakları açısında da soruşturmalar devam ediyor. Kendisinin bir bayanla ilişkisi yüzünden olduğu daha önce söylendi tutmadı. Sonra bu yeni iddia çıktı.

AMİRALLERE SUİKAST İDDİASI

Burada cenazemiz var onun dışında bana bir şey sormayın.
Üst düzey bir komutanım. Üst düzey isimlere her zaman suikast tehlikesi vardır.

Beni esas üzen bu iddiaların masum subaylarımızın üzerine yıkılmasıdır. Bana düzenleneceği söylenen suikast iddiasında ismi geçen 2 albayım, eğer bana bir mermi sıkılırsa, bana bir hücum olursa göğsünü siper edecekler insanlardır.

 



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs