En Sıcak Konular

Bombacı 6 yıl kimya bölümünde okumuş

10 Şubat 2010 15:30 tsi
İzmir'de bir markete yerleştirilen ancak yağmur sebebiyle ateşleme düzeneği nemlendiği için patlamayan bombayla ilgili olarak 3 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Zanlılardan Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıfta okuyan S.S.'nin (24), daha önce Şanlıurfa'da iki yıl kimya öğrenimi gördüğü, daha sonra okuldan atıldığı, yeniden Konya'da Kimya Bölümü'ne kayıt yaptırdığı öğrenildi. Bombayı S.S.'nin hazırladığı, diğer zanlıların da kendisine yardım ettiği öne sürüldü.

Karşıyaka ilçesinde bulunan bir markete kola kutusu içine yerleştirilmiş ve barut, maytap, saçma gibi maddeler kullanılarak hazırlanmış el yapımı bomba konuldu. Ateşlenen bombanın fitili, olayın yaşandığı cumartesi gecesi yoğun yağmur sebebiyle nemlenerek söndü. Kutuyu fark eden ve şüphelenen vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine giden bomba imha ekipleri, bombayı etkisiz hale getirdi. Terörle Mücadele ekipleri, bombayı markete koyan kişi veya kişileri tespit etmek için hemen harekete geçti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve market çalışanlarının ifadesini alan polis, kısa sürede üç zanlının kimliğini belirledi.

Terör ekipleri, olaya karıştığı ileri sürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü öğrencisi S.S. (20), Pamukkale Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi K.Ö. (23) ve Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencisi S.S.'yi gözaltına aldı. S.S.'nin üzerinde, el yapımı patlayıcı bulunan bir paket ele geçirildi. Zanlıların Karşıyaka ilçesinde oturduğu evde yapılan aramada ise markete konulan bomba düzeneğiyle benzerlik gösteren el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan barut, saçma ve maytaplar, PKK terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi.

İncelemede zanlılardan S.S.'nin, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kimya Bölümü'nde iki yıl okuduğu, daha sonra yasadışı faaliyetlere katıldığı için okuldan atıldığı ve Selçuk Üniversitesi'nde aynı bölümü kazanarak devam ettiği öğrenildi. Zanlıların eylem talimatını ise internetten, terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması KCK üzerinden aldığı ve İzmir'de bir araya geldikleri belirtildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan üç zanlı da haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde atmak ve bulundurmak, yasak yayın bulundurmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Ergenekon yapılanmasıyla KCK arasında ilişki olduğu sık sık ileri sürülmüştü. Son olarak Almanya'da yaşayan eski bir PKK yöneticisi, bir süre önce çeşitli internet sitelerine yaptığı açıklamada da bu bağlantının olduğunu söylemiş ve çeşitli iddialarda bulunmuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs