En Sıcak Konular

Ortadoğu'da yeni savaş tehdidi

10 Şubat 2010 14:00 tsi
Ortadoğu'da yeni savaş tehdidi Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Ortadoğu'ya yönelik tehditlerini artıran İsrail'le yeni bir savaşa girme ihtimalinden endişe ettiğini söyledi.

Hariri BBC'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in son dönemde bölgedeki askeri faaliyetlerini artırmasının ve Tel Aviv-Şam arasındaki tehlikeli söz dalaşının kaygı verici olduğunu ifade etti.

Lübnan başbakanı, bölgede gerilimin arttığını söylerken hem Lübnan'ı hem de komşu Suriye'yi tehdit ettiğini söylediği İsrail'i büyük bir hata yapmakla suçladı.

"Her geçen gün İsrail'in yeni bir tehdidini duyuyoruz" diyen Hariri, Tel Aviv'in sadece tehdit etmekle kalmadığını yaklaşık iki aydır da İsrail uçaklarının her gün Lübnan hava sahasına girdiğini söyledi.

Hariri, "bir şeylerin tırmandığını ve bunun gerçekten çok tehlikeli olduğunu" ifade etti.

Tel Aviv yönetimi geçtiğimiz haftalarda, Lübnan'daki Suriye destekli Hizbullah örgütünün İsrail'e olası bir saldırı gerçekleştirmesi halinde alacağı cevabın çok sert olacağı yönünde uyarıda bulunmuştu. Ayrıca, Suriye ve İsrail arasında bir söz düellosu yaşanmış ve her iki ülkenin dışişleri bakanları yeni bir çatışma durumunda birbirlerine sert tepki gösterecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Suriye lideri Beşar Esad da Pazar günü, ülkesinin Lübnan'ı hedef alan bir saldırı halinde Beyrut'a destek olacağını söylemişti.

İsrail, 2006 yılında Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik büyük bir operasyona girişmiş, ancak bu saldırı, Şii örgüte darbe vurmaktan çok İsrail'in dünya kamuoyundaki imajını zedelemesine neden olmuştu. Yaklaşık bir ay süren operasyonda çoğu sivil 1,200 Lübnanlı ve çoğunluğu asker 120 İsrailli hayatını kaybetmişti.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs