En Sıcak Konular

BDP'ye saldırıdan yasak aşk çıktı

10 Şubat 2010 10:10 tsi
Ankara’daki BDP Genel Merkezi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan biri kadın, üç kişinin telefon görüşmelerinden yasak aşk çıktı.

Polis saldırıyla ilgili E.S. (29), kocası A.S. ve saldırıya karışan, kocasının yakın arkadaşı F.K.’yı gözaltına aldı. E.S. adlı kadının, kocası A.S’den çok, saldırıda pompalı tüfeği kullandığı ileri sürülen F.K. ile gece geç saatlere kadar görüşmesi ve mesajlaşması polisin dikkatinden kaçmadı.

Sinir krizi geçirdi

Saldırının planlandığını düşünen polis E.S. ve F.K’yı ayrı odalarda çapraz sorguya aldı. E.S. sorgusunda telefon görüşmelerinde eylemi planlamadıklarını, F.K.’yla aşk konuşmaları yaptıklarını açıkladı. Diğer odada sorguya alınan F.K. da E.S.’nin anlattıklarını doğruladı.Eşiyle en yakın arkadaşının ilişki yaşadığını ifade tutanaklarından öğrenen A.S., sorguda sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine emniyete ambulans ve doktor çağırıldı. Aşırı kiloları nedeniyle çeşitli rahatsızlıkları olduğu öğrenilen A.S., sakinleştirici iğneden sonra doktor gözetimi altında yeniden sorguya alındı.

Keşif yaptılar

Emniyette GBT kayıtları incelenen şüphelilerden A.S. ve F.K.’nın, “zorla çek ve senet tahsilatı yapmak suçundan” iki sene önce gözaltına alındığı belirlendi. Hiçbir siyasi parti ya da örgütle ilişkileri tespit edilemeyen üç şüphelinin, Balıkesir plakalı kiralık otomobille saldırıdan bir saat önce BDP binası çevresinde keşif yaptığı güvenlik kameralarına yansıdı. Şüpheliler sorgularında, saldırıdan önce aşırı alkol aldıklarını, BDP binası önüne geldiklerinde ise terör olaylarını kınamak için ateş ettiklerini söylediler.
 
hurriyet



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs