En Sıcak Konular

Adli Tıp'ı karıştıracak iddia: Uzmanlar 3 aylık

10 Şubat 2010 09:21 tsi
Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu öne sürülen 'İrtica ile Mücadele Eylem planı' isimli belgeyle ilgili tartışmalar bitmiyor.

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Genel Kurulu, 4'e karşı 7 oyla, belgedeki ıslak imzanın Çiçek'e ait olduğu görüşüne vardı. İmza Çiçek'in 'el ürünüdür' diyen 7 kişiden üçü ilk raporda da imzaları bulunan Fizik İhtisas Dairesi Başkanı. Prof. Dr. H. Bülent Üner, Dr. Lokman Başer ve Uzm. Dr. Hacı Mehmet Akın. Bu 7 kişi arasında bulunan diğer üç kişiyle ilgili de Fizik İhtisas Dairesi'nde daha önce 3 yıl başkanlık yapan Yrd Doç. Dr. Ömer Kurtaş iddialarda bulundu.

SERTİFİKA VERİLDİ
Yard. Doç. Dr. Kurtaş'ın iddiasına göre 'İmza Çiçek'in' diyen Dr. Gürol Berber, Dr. Eyüp Kandemir ve Dr. Ahmet Bülent Özata, 15 Ekim'deki belgeyle ilgili hazırlanan ilk raporun ardından Adli Belge İnceleme Birimi'nde görevlendirildi. Kurtaş, bu üç ismin bir haftalık kursla 'Adli Belge Uzmanlığı' sertifikası aldığını öne sürerek, 'Kimse bu kadar kısa bir sürede uzman olamaz. Asıl uzman arkadaşlar davet edilmeliydi' dedi.

Dr. Berber,  2006'da Gaziosmanpaşa Adli Tabipliği'nde görev yaptı. O dönem 8 yaşındaki bir kıza verdiği 'bekaret' testi raporu tartışma yarattı. Adli Tıp Kurumu ses inceleme uzmanlarından Dr. Özata ise telefon dinlemelerde konuşmacı tanıma üzerine çalıştı. Uzm. Dr. Kandemir de Adli Tıp Kurumu'nda 2003'te göreve başladı. Ses ve Görüntüleme Merkezi'nde görev yaptı. 
Yrd. Doç. Dr. Kurtaş, imzanın kime ait olduğunun tespit edilemeyeceğini söyleyen 4 uzmanla ilgili 'Bu arkadaşlar 8 ila 15 yıl arasında bu işin uzmanı olarak görev yapıyorlar. İşin profesyonelleri tespit edemiyor ama bir-iki ay önce sertifika alan kişiler tespit etmişler' şeklinde konuştu.

KANUN NE DİYOR?
Adl” Tıp Kurumu Kanunu'na göre İhtisas Dairesi'ndeki uzman sayısı 7'den fazla olunca görüş bildirecek uzmanlar, her ay Daire Başkanı huzurunda kurayla belirlenir.

BELGE TUTUKLAMA GETİRİR Mİ?
'İrtİca ile Mücadele Planı' belgesiyle ilgili son Adli Tıp raporu Albay Dursun Çiçek'in yeniden tutuklanmasına neden olacak mı? Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, 'Tek delile dayanarak hüküm konulmaz. Hakim bilirkişilerin de bilirkişisidir, dolayısıyla tarafları, tanıkları da dinleyecek' derken emekli askeri yargıç Ümit Kardaş, 'Tutuklanmaı zayıf bir ihtimal' şeklinde konuştu.

Albay Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik de 'Konuyla ilgili askeri savcılığın da yaptığı soruşturma var. Askeri savcılık, belgeyi defalarca talep etti, şimdiye kadar intikal ettirilmedi. Müvekkilimin yeniden tutuklanması zayıf bir ihtimal' dedi.

Akşam



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,057 µs