En Sıcak Konular

Cinayet silahı ünlü avukatın çıktı

10 Şubat 2010 08:21 tsi
İş adamı Fatih Edremit'in kaldığı Şişli'deki rezidansta öldürülmesine ilişkin üç sanığın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen avukat Bozkurt Nuhoğlu, olayda kullanıldığı iddia edilen silahın kendisine ait olduğunu bildirdi.

Rezidance cinayetinde kullanılan tabancanın 2001 yalında 68 kuşağının öğrenci liderlerinden avukat Bozkurt Nuhoğlu'dan çalındığı ortaya çıktı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara, öldürülen Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit ve oğlu Alican Osman Edremit ile taraf avukatları katıldı.

NUHOĞLU'NUN SİLAHI 2001'DE ÇALINMIŞ

Duruşmada tanık olarak dinlenen avukat Bozkurt Nuhoğlu, sanıkları tanımadığını, olaya ilişkin de bilgisi bulunmadığını kaydetti. Kadıköy'de 2001 yılında bir restoranda yemek yediği sırada içerisinde taşıma ruhsatlı silahının da bulunduğu çantasının çalındığını belirten Nuhoğlu, bu konuda polise şikayette bulunduğunu anlattı.

Nuhoğlu, ''Olayda kullanıldığı iddia edilen silah şahsıma ait taşıma ruhsatlı silahtır. Çalındığı sırada silah doluydu. İçinde 6 mermi vardı. Tarafıma teslim edilmesini talep ederim'' dedi.

Tanık Aziz Kelpetin de İsmail Onur Özbizerdik'in oğlunun arkadaşı olduğunu ve evlerine teklifsiz girip çıktığını anlattı. Kelpetin, olay günü ağlayarak evlerine gelen Özbizerdik'in terli olması nedeniyle gömleğini değiştirdiğini, ardından da evden ayrıldığını söyledi. Özbizerdik'in ertesi gün 4 polisle geri geldiğini belirten Kelpetin, ''Benden gömleği istediler. Yıkayıp yıkamadığımı sordular. Ben de yıkamadığımı söyleyip, kirli sepetindeki gömleği verdim. Onur, bu gömleğin hayatını kurtaracağını söyledi'' dedi.

HEYBETLİ İLE ÖZBİZERDİK ARASINDAKİ TARTIŞMA

Tanıkların dinlenmesi sırasında yan yana oturtulan İsmail Onur Özbizerdik ile Hasan Heybetli arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Özbizerdik, jandarma tarafından arka sıraya geçirildi. Sanık avukatlarının taleplerini bildirmelerinin ardından söz alan İsmail Onur Özbizerdik, mahkemeye bir dosya sundu.

Özbizerdik, ''Geçen celse bize, 'Mertçe düşünün, bu işi kim yaptıysa doğru şekilde anlatın' demiştiniz. Bu işi yapıp da söylemeyen namerttir. 60 yaşındaki dede dostuna iftira atılmaz. İftira atan şerefsizdir, haysiyetsizdir'' dedi.

Daha sonra yerine oturan Özbizerdik ile Hasan Heybetli arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine jandarma erleri tarafından nezarethaneye götürülmek istenen Özbizerdik, ''Beni biraz zor öldürürsün. Rüyanda öldürürsün'' diye bağırdı. Jandarmaların, sanıkları engellemeye çalışmaları sırasında kısa süreli arbede yaşandı.

BÜLENT ZARA'NIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Bülent Zara'nın tahliyesine hükmetti. Mahkeme heyeti, Zara'nın 15 günde bir Etiler Polis Merkezine giderek imza atmasını kararlaştırdı.

Aslı Berker'in de aralarında bulunduğu 4 tanığın zorla getirilmelerine karar veren mahkeme heyeti, Berker'in yurt dışına çıkıp çıkmadığının da İstanbul Emniyet Müdürlüğünden sorulmasına hükmetti.

DNA İZLERİ SİLİNMESİN UYARISI

Olayda kullanıldığı iddia edilen toplu tabanca ile içinde mermi var ise bu mermiler üzerinde İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarları tarafından parmak izi incelemesi yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, bu sırada DNA incelenmesine esas olacak bulguların yok edilmemesini de hükme bağladı. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara'nın, ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 

aa



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs