En Sıcak Konular

2 dakikalık ışık kapama eylemi

9 Şubat 2010 22:26 tsi
DİYARBAKIR'da, 90 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Adalet ve Çözüm Girişimi, aydınlık bir gelecek için her akşam saat 20.00'de 2 dakika yapılacak ışık kapama eylemini başlattı.

Diyarbakır'ın Ofis semtinde bulunan sanat sokağında Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) başkanı ve Adalet ve Çözüm Girişimi sözcüsü Şahismail Bedirhanoğlu başkanlığında biraraya gelen sivil toplum örgütü temsilcilerine soğuk hava nedeniyle kasket takan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de destek verdi.

Adalet ve Çözüm Girişimi üyeleri tarafından sanat sokağında vatandaşlara hergün saat 20.00'de, 2 dakilalık ışık kapatma eylemine katılmaları için bildiri dağıtıldı. Vatandaşlara dağıtılan bildiriyi, okuyan girişimin sözcüsü Şahismail Bedirhanoğlu, “Kürt meselesinin adalet, eşitlik ve özgürlük ekseninde Demokratik ve Barışçıl bir temelde çözüme kavuşturulması için, her türlü darbeci ve darbe girişimcilerinin yargılanması için, sivil siyasete yönelik operasyonların durması için, taş attığından dolayı örgüte üye olmak suçlamasıyla suçlanan binlerce çocuğun serbest kalması adına yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için, sivil, eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü ve insan haklarına dayalı yeni bir anayasa hazırlanması için, hukuksuzluğa, adaletsizliğe bir kez daha dikkat çekmek amacı ile aydınlık bir gelecek için bütün halkımızı konutlarında, işyerlerinde 09.02.2010 tarihi itibarıyla ve 28.02.2010 tarihine kadar her akşam saat 20.00'de lambalarını özgürlük için, adalet için ve eşitlik için 2 dakika süre ile yanıp söndürmeye davet ediyoruz” denildi.

Basın açıklamasından sonra Adalet ve Çözüm Girişimi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir alkışlar ve ‘Işıklar sönecek, AKP görecek’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganlarıyla sanat sokağında tur attı. Eylemin başlamasına karşınrağmen kentin bir çok noktasında çok az sayıda katılımın olması dikkat çekti. Adalet ve Çözüm Girişimi üyeleri ise, vatandaşların büyük bölümünün eylemden haberdar olmaması ve ilk gün katılımın az olabileceğine dikkat çektiler.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs