En Sıcak Konular

Muğla ve ilçelerine fırtına uyarısı

9 Şubat 2010 18:37 tsi
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, yarın sabah saatlerinde Muğla ve ilçelerinde saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi bulacak fırtına olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya ve çevresinde son 2 gündür etkili olan yağışlı hava kütlesinin bugünden itibaren doğuya hareket ederek bölgeyi terk edeceği bildirildi.

Bölgenin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği belirtilen açıklamada, Muğla merkez ile ilçelerinde yarın sabah saatlerinde keşişleme başlayacağı, perşembe günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen fırtınada rüzgarın hızının zaman zaman 100 kilometreyi bulabileceği kaydedildi.

Yetkililer, fırtınayla birlikte sağanağın da zaman zaman etkili olacağını belirterek, vatandaşları dolu, yıldırım düşmesi, sel, taşkın, heyelan, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Açıklamaya göre, Bodrum, Antalya ile Anamur arasında yarın güney ve güneydoğudan esecek rüzgar zamanla hızını artırarak fırtına ve kuvvetli fırtına limitlerine ulaşacak.

Yarın sabah saatlerinden perşembe günü öğle saatlerine kadar rüzgar kıble ve keşişlemeden 5-7, zamanla 6-9, Bodrum ile Fethiye arasında 10 kuvvetinde ve saatte 21-33, zamanla 40-45, Bodrum ile Fethiye arasında 50 deniz mili hızla esecek. Deniz, kaba ve çok kaba dalgalı olacak. Dalga yüksekliği 4-6, yer yer 7-8 metreyi bulacak.
Açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği, görüş mesafesinin 10, yağış anında 1-3 kilometre olacağı da kaydedildi.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,464 µs