En Sıcak Konular

Mahkemelerin durumu içler açısı

9 Şubat 2010 17:17 tsi
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri, duruşma salonlarındaki işgale son verileceği günü iple çekiyor. Duruşma salonlarında, neredeyse taraflara yer kalmadığı bildirildi.

FİKRİ HAKLAR MAHKEMELERİ, ARDİYEYE DÖNDÜ

Duruşma salonlarını dolduran ve devamlı olarak işgal edenler ise; ne davacılar ne davalılar ne de avukatlar. Mahkemelerde, dava konusu olan ve aramada yakalanan, tespitte elde edilen, delil olarak sunulan bir çok envai çeşit malzeme bulunuyor. Bu malzemelerin de yer yokluğundan duruşma salonlarını ARDİYEYE çevirdiği bildirilmiştir.

Malzemeler arasında, kitaplar, CD ler, plastik-metal parçalar, patente ve tasarıma konu çeşitli malzemeler, haksız rekabet teşkil ettiği ileri sürülen sahte veya gerçek markalı her tür ürün numuneleri ve delil olarak sunulan bir çok nesne bulunmaktadır.

Söz konusu durumun, trajikomik sahnelere de yol açtığı belirtilmektedir. Avukatların oturacağı masa altlarının dahi malzemelerle dolduğu bildirilmektedir. hukukihaber.net'in görüştüğü bazı avukatlar : “Yakında, deliller arasında hakimler de avukatlar da kaybolacak”, “duruşma yapılırken bir taraftan da etraftaki malzemelere göz gezdirmekte fayda var, piyasada bulamayıp duruşma salonunda bulabileceğiniz malzeme çıkabilir”, “Geçen günlerde duruşmada, masanın altında dava konusu malzemeler dolu olduğundan, oturmak için sandalyeyi masanın altına çekemedim, arka sırada oturan meslektaşlar sıkışmak zorunda kaldılar. Duruşma salonları zerzevatçı dükkanını aratmıyor, ilgililerin acilen bu duruma bir çözüm bulmaları gerekmektedir” dediler.

Avukat Vedat ORUÇ ise, “Bu tür görüntüler çağdaş Türkiye'ye yakışmamaktadır. Saygın bir ortamda, yargılama yapılması için, Yargı mensuplarının, fiziki ortamlarının bu tür görüntülerden arındırılması zaruridir. İstanbul'da yeni açılacak bölge adliyelerinde, özellikle Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri'ne özel bir depo veya mahkeme kalemlerinin yanında ayrı birer oda tahsisi gerekmektedir” dedi.

hukukihaber.net 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs