En Sıcak Konular

Baydemir: Atılan her taşı kendi kafama atılmış sayıyorum

9 Şubat 2010 17:14 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hak ararken başkasının hakkını gasp etmemek gerektiğini söyledi.

Hakka, hukuka ve adalete ulaşma çabasının takdire şayan olduğunu belirten Baydemir, "Herhangi bir hakka ulaşma çabasındaki bir insandan diğer insana atılmış taşı, ben öncelikle kendi kafa atılmış sayıyorum. Bedel ödemeliyiz, ama kimseye bedel ödetmemeliyiz." dedi.

Diyarbakır Adalet ve Çözüm Girişimi, ülke ve bölge genelinde meydana gelen olaylara dikkat çekmek amacıyla bu akşam saat 20.00'da 'ışık söndürme eylemi' gerçekleştirecek. Girişim üyeleri, eyleme destek vermesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Girişimin dönem sözcüsü Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, demokratik tepkinin insanların can ve mal güvenliği ile günlük yaşamını zora sokmaması gerektiğini vurguladı.

Işık söndürme eylemini 'sivil itaatsizlik' olarak tanımlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise demokrasi, haklar ve özgürlüklerin herkes için istendiği taktirde hayat bulacağını kaydetti. Baydemir, "Beni heyecanlandıran liberalinden demokratına her kesimi ortak paydada buluşturmasıdır. Türkiye'nin bu birlikteliğe, bu çabaya, bu fotoğrafa ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

''BİRİLERİ BİZİ PROVOKE EDEBİLİR''

Gazetecilerin eylemlerde göstericilerin taş atmasıyla ilgili sorularını da cevaplayan Baydemir şöyle konuştu: "Hakka, hukuka ve adalete ulaşma çabası takdire şayan bir çabadır. Bütün kentlerimizde, yaşam alanlarımızda Gandivari ve çağdaş eylemleri öne çıkarmamız lazım. Herhangi bir ulaşma çabasında, bir insandan diğer insana atılmış taşı, ben öncelikle kendi kafama atılmış sayıyorum. Bedel ödemeliyiz, bedel ödemeyi göze almalıyız, ama kimseye bedel ödetmemeliyiz. Hak arama çabamızı ortaya koyarken, miskali zerre kadar bir başkasının hakkını, hukukunu incitmememiz lazım. Birileri hakka, adalete ulaşmamamız için bizi provoke etmek isteyebilir. Bizi şiddetle özdeşleştirmek isteyebilir. Böylelikle taleplerimizi gölgede bırakmak isteyebilir. Dolayısıyla onların oyununa gelmemek için ısrarla ve inatla bu tür etkinlikleri tercih etmemiz gerektiğini tavsiye ediyorum."

(CİHAN)



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs