En Sıcak Konular

Ergenekon davasında görsel savunma krizi

9 Şubat 2010 17:13 tsi
İKİNCİ Ergenekon Davası'nda örgüt yöneticisi olduğu gerekçesi ile iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Kuvvayı Milliye Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu, savunmasını 5 saat görsel 5 saat de sözel yapacağı

Savunmasını şehit askerlere itaf ettiğini belirten Durmuş Ali Özoğlu, 2008 yılında gözaltına alınırken evinde yapılan aramada eşinin ve kızımın bütün özel eşyalarının erkek polisler tarafından arandığını kendisinin de buna engel olamadığını söyledi. Polislerin bu davranışı nedeniyle bir aile reisi olarak bütün onurunu yerle bir ettiğini ifade eden Durmuş Ali Özoğlu, "Bir kadının mahremiyetinden başka neyi vardır. Bunu yapın, her şeyi bitirirsiniz. Hele eşi yanındayken bu onursuzluğa engel olamıyorsa, düşünün. Hem eşimin, hem kızımın, bir aile reisi olarak bütün onurumu yerle bir ettiler. Ne adına yaptınız bunu. O gün bugündür ben eşimle görüşmedim. Ben nasıl çıkıp da o kadının yüzüne bakacağım. Ben onun aşkıyım. Her insanın aşkı yüce bir dağ gibidir. Bunu neyle ödeyecekler. Bu hesabı ödeyecekler. Adalet mutlaka bu ülkede tesis edilecek. Bu zulme, bu hukuksuzluğa suç ortaklığı yapan herkes hesabını verecektir. Zulüm yapanların gecesi benimkinden daha uzun olur. Ben buna inanıyorum" dedi.

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde "Ergenekon Mezarlığı" ve "Dünya Tel Örgününün Altında" adlı 2 kitap yazdığını sözlerine ekleyen Durmuş Ali Özoğlu, tahliye olduktan sonra yayınlayacağını söyledi. ’Darbe’nin faşizmi getirmenin yolu olduğunu belirten Durmuş Ali Özoğlu, "Bu mutlaka ordu ile yapılmaz ABD ile yapılır, CIA ile yapılır, sivillerle yapılır" dedi.

“’Dinlerarası diyalog” adı altında Türkiye’nin Hıristiyanlaştırılmak istendiğini öne süren Durmuş Ali Özoğlu, içinde Fethullah Gülen’in, Papa ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’la olan görüntülerinin de yer aldığı Hıristiyanlığın Truva Atı isimli belgeseli izlettireceğini söyledi. Belgeselin izlenmeye başlanmasının 20’inci dakikasında mahkeme başkanı Köksal Şengün, Durmuş Ali Özoğlu’na "Bunu izlettirmenizdeki amacınız ne bu sizin savunmanız mı? Savunmanıza katkısı nedir?" diye sordu. Durmuş Ali Özoğlu da "Biz burada bir örgüt olarak suçlanıyoruz. Ben de ara yönetici olarak suçlandım. İlk günden beri terör örgütü üyesi olmadığımı söylüyorum. Bu operasyonun emniyet ve adliyeninin içine sızan Fethullaçı bir grup tarafından yapıldığını söylüyorum. Bunu da bu CD ile somut olarak anlatacağım" dedi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de Durmuş Ali Özoğlu’nun “Görsel savunmam” dediği belgeselde dava ile alakası olmayan bir çok insanın isminin geçtiği ve bu kişilere yönelik suçlamalar yapıldığını öne sürerek, "Bu şekilde savunma yapmana izin veremem. Sözlü savunmanı istediğin kadar geniş şekilde yapabilirsin ancak bu şekilde görüntülü savunma yapmana izin vermiyorum" dedi.

Durmuş Ali Özoğlu ise Hristiyanlığın Truva Atı’nın savunması olduğunu tekrarlaması üzerine duruşmaya kısa bir ara verildi. Aranın ardından mahkeme başkanı Köksal Şengün, Durmuş Ali Özoğlu’ndan izlettirdiği görüntülerin ne olduğunu açıklamasını istedi. Diğer sanıklar tarafından izlettirilen sunumların sanıklara katkısı olduğunu hatırlatan mahkeme başkanı Köksal Şengün, "Sizinki sinema seyreder gibi" dedi.

Durmuş Ali Özoğlu da izlettirdiği görüntünün dosyada kendisinden ele geçirilen deliller arasında yer aldığını ifade ederek "Fethullahçı örgütün kurduğu kumpasla nasıl buraya geldiğimi anlatmaya çalışıyorum. Hiç kimseyi suçlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de film gösterilirken savunmaya katkıda bulunacak şekilde açıklamalar yapması gerektiğini söyledi. Durmuş Ali Özoğlu da kendisine hakkındaki iddiların temelinin bu filmde yer aldığını belirterek görüntülü savunmasını yeniden hazırlamak için süre istedi.



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs