En Sıcak Konular

Kaybolan topraklarımızın hesabını kim verecek?

9 Şubat 2010 16:47 tsi
Köyceğiz Yuvarlak çay’da yapılması istenen HES projesinde DOĞA ağlıyor. Ağaçların kesilmesinden sonra geçtiğimiz gece çevrede heyelan oldu. Bitki örtüsü kalmayan Pınar köyde toprak kaymaları başladı, yollar kapandı.

BASIN ACIKLAMASI
 
YUVARLAKÇAY'DA KAYBOLAN TOPRAKLARIMIZIN HESABINI KİM VERECEK?
 
         Köyceğiz Yuvarlak çay’da yapılması istenen HES projesinde DOĞA ağlıyor. Ağaçların kesilmesinden sonra geçtiğimiz gece çevrede heyelan oldu. Bitki örtüsü kalmayan Pınar köyde toprak kaymaları başladı, yollar kapandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Muğla TEMA Vakfı İl Temsilci yrd ve Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, "Olayın başlangıcındayız. Tahribat başlarsa toprak kaymalarının çoğalacağını söylemiştik; oysa her yıl  bir milyon insan nüfusumuza eklenmekte. Bu da demektir ki bize daha çok toprak lazım. İnşaat ruhsatı gibi verilen HES ruhsatlarına bir sınırlama getirilmeli, ÇED gereklidir şartı konmalı, çevrenin doğal dokusunu bozmadan, koruyarak yapılmalıdır."
       Yuvarlak çay’ın yanlış bir yer olduğunu söyleyen Tirli, "Yuvarlakcay projesi acilen Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edilmeli; bunun bir çok örneği Türkiye’de vardır. Devletimizin halkının huzurunu, refahını ve anayasal haklarını ön planda tutması gerekmektedir" diyerek Yuvarlakçay'ı koruyan, hiçbir çıkarı olmayan sivil toplum örgütleri ve köylüleri kurumlarımızla karşı karşıya getirmenin çok yanlış olacağını, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, açılan davaların sonuçlarının beklenmesinin gerektiğini, Köyceğiz Orman İşletme Müdürünün halkı tahrik eden çalışmalar yapmasının çok yanlış olduğunu söyleyen.Tirli, TEMA Fethiye Temsilciliği Muğla Bölgemizde iki taş ocağı, bir balık çiftliği, bir de çimento fabrikasının ruhsatlarının iptal ettirdi; ikisi, güvendiğimiz mahkemelerimizden verilen iptal davası sonucu, diğer ikisi ise Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımızla ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonucu olmuştur.Ayrıca Ormanlarımızın daraltılması ile ilgili Göcek ve Üzümlüde acılan davaya TEMA müdahil olmuş her ikiside lehimize sonuçlanmış kazanan Ormanlarımız ve doğa olmuştur" dedi.

Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs