En Sıcak Konular

Savcılık: Balyoz Adli Tıp'a gönderilmedi

9 Şubat 2010 15:52 tsi
İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı, Balyoz Darbe Planı'nın yer aldığı belgelerin valizle Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği yönündeki haberleri yalanladı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarından Mehmet Berk, belgelere ilişkin incelemenin devam ettiğini belirterek, yaklaşık 5 bin sayfadan oluşan 60 klasörün ayrıştırmalarının yapıldığını, ilgili kurumlarla yazışmaların devam ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, belgelerin şu an için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmediğini ifade ederek, bir gazetede çıkan “Adli Tıp Kurumu'na valizle gönderilen belgelerin mühürlü torba ile gönderilmesi gerekir” denilerek savcılığa iade edildiği, yönündeki haberin doğru olmadığını söyledi. Savcı Mehmet Berk, “Her savcı Adli Tıp Kurumu'na usulen belgelerin nasıl gönderileceğini bilir. Bu haber kesinlikle yalandır. Şu an için belgeleri incelemeye devam ediyoruz. Belgelerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi ile ilgili bir işlem yapmadık. Ancak belgelerle ilgili emniyet ve ilgili kurumlarla yazışmalarımız devam ediyor” dedi.

8 Şubat'ta Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde “İncelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilen Balyoz Darbe Planı, usulüne uygun gönderilmediği gerekçesiyle savcılığa iade edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Balyoz Planı belgelerinin mühürlü torbada getirilmesini istedi. Adli Tıp, belgelerin "mühürlü torba" ile gönderilmesini istedi” denilmişti.

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 2003’de planlandığı belirtilen Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin bilgilerin yer aldığı 4 DVD’yi Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya teslim etmişti. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk, Ali Haydar görevlendirilmişti. Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu tarafından Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'e teslim edilen Balyoz Harekat Planı'na ilişkin orijinal belge ve dokümanlar 2010/185 soruşturma numarası ile tutanak altına alınmıştı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, Terörle Mücadele ekipleri ile Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar'ın nezaretinde açılan bavuldaki her belge tek tek parmak izi işleminden geçirilerek, kamerayla kayıt altına alınarak fotoğrafları çekilmişti.

2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde bombalı saldırı düzenleneceği belirtiliyordu.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs