çok güvenir hale geldi | " /> çok güvenir hale geldi | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye kendine çok güvenir hale geldi

9 Şubat 2010 15:43 tsi
Türkiye kendine çok güvenir hale geldi ABD Ankara Büyükelçisi'nin dili, belli ki son röportajından dolayı çok yanmış...

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ''Türkiye'nin sadece Orta Doğu'da değil, bütün bu bölgede, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar, Afrika ve özellikle Orta Doğu ve Hindistan'a kadar rolü var'' dedi.

Jeffrey, eşi Gudrun Jeffrey ile ziyaret için geldiği Tarsus Amerikan Koleji'nde, gazetecilere Türkçe yaptığı açıklamada, 26 yıl önce ABD Adana Konsolosluğu'nda görev yaptığını hatırlatarak, o dönemde ziyaret ettiği okula yeniden geldiği için memnun olduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD arasında eğitim alanındaki işbirliğinin sürmesini isteyen Jeffrey, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Türkiye'deki darbe iddialarını sorması üzerine Jeffrey, ''Yorum yok. Buraya eğitim konuşmaya geldik'' diye konuştu.

Türkiye'nin ilerleyen yıllar içerisinde Orta Doğu'daki rolünü nasıl gördüğü şeklindeki soru üzerine Jeffrey, ''Türkiye'nin sadece Orta Doğu da değil, bütün bu bölgede, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar, Afrika ve özellikle Orta Doğu ve Hindistan'a kadar rolü var. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Hindistan'ı ziyaret etti. Türkiye bu büyük bölge için çok önemli bir ülke. NATO üyesi, G-20 üyesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyesi. Türkiye Orta Doğu'da çok büyük ve faydalı bir rol oynuyor. Gelecekte de oynamaya devam edecek'' dedi.

Jeffrey, daha sonra öğrencilere hitap ettiği konuşmasında de, Türkiye'nin ABD ile çok iyi bir diplomatik birlikteliği olduğunu belirterek, bu işbirliğini sürdürmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Bir öğrencinin, geçen yıllar içinde Türkiye'deki değişimi nasıl gördüğü sorusu üzerine Jeffrey, ''Türkiye çok gelişti. Özellikle düşünce özgürlüğü arttı. Türkiye kendine çok güvenen bir ülke haline geldi'' diye yanıtladı.

Jeffrey, bir başka öğrencinin Türkiye ile İsrail arasındaki sorunları hatırlatması üzerine de, ''Bu iki ülke, sorunlarını aşmak için çalışıyor. Diplomatik ortamda bu tarz sorunlar her zaman olabilir. Her iki ülke de bunu çözmeye çalışıyor'' dedi.

ABD Adana Konsolosu Daria Darnell'in de eşlik ettiği Jeffrey, daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Adana'ya gitti.

A.A.



Bu haber 1,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs