En Sıcak Konular

Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan dışişleri bakanları el ele

9 Şubat 2010 15:41 tsi
Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan üçlü danışma toplantısı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç'in katılımıyla Ankara'da yapıldı.

Davutoğlu, konuk dışişleri bakanlarını Dışişleri Bakanlığı kapısında karşıladı. Üç bakan, toplantı sonunda el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.

Toplantının ardından yapılan basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, verdikleri sözü tutarak son 5 ayda 5 kez bir araya geldiklerini ifade ederek, bu görüşmelerin meyvelerini verdiğini, yakında Bosna Hersek'in Sırbistan'a büyükelçi atayarak diplomatik ilişkilerde yaşanan sorunların aşılacağını söyledi.

Davutoğlu, hedeflerini, üç ülke biraya gelerek Balkanlar'ı bir çatışma ve gerilim alanı olmaktan çıkarmak olarak açıklayarak meseleleri diplomasi yoluyla çözmenin önemine işaret etti.

Türkiye'nin bu gelişmeden büyük mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, her ay buluşma kararı aldıklarını, mart ayında Saraybosna'da, nisan ayında Belgrad'ta bir araya geleceklerini duyurdu.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Alkalaj ise bütün görüşmeleri bölgenin huzuru için yaptıklarını vurgulayarak, birçok konuyu ele almayı sürdüreceklerini aktardı.

Bosna Hersek'in Belgrad'ın talebi üzerine Sırbistan'a büyükelçi göndereceğini açıklayan Alkalaj, bunun sadece iki ülke için değil, Balkanlar için de çok önemli gördüklerinin altını çizdi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Jeremiç de "dostlar arasında" bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek, toplantıların Balkanlar'da bölgesel işbirliği açısından son dönemdeki en iyi örneklerden biri olduğunu dile getirdi.

Jeremiç, yapılan görüşmelerle işbirliğinin sonuç verdiğini belirterek, Davutoğlu ve Türkiye'ye kördüğümü çözdükleri için çok teşekkür etti.

Büyükelçi atanmasının kolay olmadığını, belki bundan sonraki adımların daha da zor olacağını anlatan Jeremiç, "Asla pes etmeyeceğiz. Biz Balkan halklarıyız ve Balkanlar'ın geleceği için hep beraber çalışcağız." diye konuştu.

Toplantı sonunda üç ülkenin Dışişleri Bakanları el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.

(CİHAN)



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs