En Sıcak Konular

Deniz Baykal grupta konuşuyor

9 Şubat 2010 13:37 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında partililere ve vatandaşlara sesleniyor

Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Yoğun bir gündem var. Değinmemiz gereken gündem var. Kısa süre önce mecliste yaşananlar anlamı arkasında yaşanan gerçekler. Yine CHP'nin iktidar programı ile ilgili açıklamaları ilgi ve destek yarattı. İktidar bundan rrahatsız oldu. Tkeel işçilerinin mücadelesi, iktidarın ilkesiz tutarsız tavrı gibi konulara gireceğim.


Ama bunlara girerken önemli konualara değineceğim. Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğinin bir kenara bırakılması gerektiğine dikkate çekti. Artık Anayasa değişikliğinin zamanının geçtiğini ve takip edilemeyeceğini gördüğümü şifade etmiştim. Bunun ardında sadece 330 oy toplamakonusunda güçlükle karşılaşacağı ifade ediliyor Başbakanca ama önemli olan bu değil referandumda yüzde 50 imkansızdır. Anayasa değişikliği bir kenara itilecektir demiştim anaysa değişikliği önemli bir konudur. Ak Partinin Anayasa değişikliğini kendileri için hukukun arkasından dolanmak için böyle bir yola gittiklerini biliyoruz. Bu yüzden Anayasa değişikliği konusunda anlayış birliğine girmesi güçtür. 608 tane fezleke dosya var mecliste neden dokunulmazlık yüzünden bekliyor.

Madem bu kadar demokrasi diyorsunuz bir de dokunulmazlık sorununa değinin. İlk şart önce vekil olarak hesap vermeye hazır olduğunu ortaya koyacaksın. Evet bu gerçek ortaya çıktı. sayın Cumhurbaşkanı tarihi fırsattır dedi ama ardından iyi bir şey çıktığı görülmedi. Anayasa değişikliğinde de tarihi fırsatı kaçırdık diyor. üzülmesin Gül bu millet zamanı gelince yapacak biz de gerekeni yapacağız.

Türkiye'de uzlaşma konusundaki ilk temel yanlış cumhurbaşkanı seçimi konusunda olmuştur. Bu milletin en çok Cumhurbaşkanı konusundaki uzlaşma konusunda yok sayarsanız şimdi de bu konuma düşersiniz. Millet çıkar der ki Türkiye'ye bir ombudsman lazım. O işte CUmhurbaşkanının ta kendisidir. Eğer uzlaşma olsaydı o Cumhurbaşkanı ombusdman olurdu.

Son dönemde 14 rekotör atandı ki bütün bunlar üniversite görevlilerinin seçimlerinin dışında alınmıştır. Bu atamaların en dramatik sonuç doğuranı İzzet Baysal'da gerçekleşti.


AYRINTILAR GELECEK

Haber7

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs