En Sıcak Konular

Çığ altında 17 saat kaldı

9 Şubat 2010 13:42 tsi
Çığ altında kalan kayakçı 17 saat sonra kurtarıldı. Mucize adam nasıl hayatta kaldığını anlattı.

İsviçre'de önceki gün çığ düşmesi sonucu binlerce ton karın altına gömüldükten 17 saat sonra sağ olarak kurtarılan 21 yaşındaki kayakçı Cedric Genoud kabus dolu saatleri anlattı.

Genoud binlerce ton kar altında betona gömülmüş gibi hissettiğini belirterek, “Ellerim, ayaklarım dahil vücudumun hiçbir yerini oynatamıyordum. Sadece başımı oynatmayı başardım ve kendime küçük bir hava boşluğu açarak hayatta kalmayı başardım” dedi.

Kurtarılmayı beklediği 17 saat boyunca kar yiyerek susuzluğunu giderdiğini anlatan Cedric Genoud, gece boyunca ışıkları gördüğünü anlatırken “Çok bağırdım. Bir defasından üzerimden bir grubun geçtiğini gördüm, ama sesimi duyuramadım” diye konuştu. Genoud şöyle devam etti: “Ne olduğunu anlayamadım. Birden sanki büyük kaya çarpmış gibi oldu. Vücudumu kımıldatamıyordum. Sadece kaskımı oynatıp biraz nefes almaya çalıştım. Bütün gece kar yiyip, kaskın arasından nefes aldım. Biraz uyumaya çalıştım, ama sadece 3 dakika uyuyabildim. Sabah helikopteri duydum ama önce beni görmeden gittiler, sonra kaskımın oynadığını farkedip geri geldiler ve beni kurtardılar. Bundan sonra annem ve kardeşim için yaşayacağım.”

Cederic Genoud'un annesi Carole Genoud ise, 5 yıl önce kocasını yine aynı dağda yine aynı şekilde kaybettiğini anlattı. Sağ kurtulan kayakçı gencin annesi şunları söyledi: “Onun bulunmasını beklemek hayatımın en uzun gecesiydi. Haberi duyduğumda, bu kez de oğlum dedim. Hiç gerçeküstü düşünmedim ve ‘artık öldü' diye içimden geçirdim. Ama simdi çok mutluyum.”

İsviçre'nin Valais Kantonu'na bağlı Evolene Köyü'ne yakın pistte kayak yaparken normal rotadan saparak pist dışına çıkan Cedric Genoud'nun üzerine önceki gün çığ düşmüştü. Olayın duyulmasından sonra karadan ve havadan başlatılan arama çalışmaları ancak 17 saat sonra sonuç vermiş ve genç kayakçı dün sabah, kar üstünde kaskını tespit eden bir helikopter tarafından bulunmuştu.

Yetkililer, 2000 metre yükseklikte binlerce ton kar altında hapis kalan gencin sağ olarak kurtarılmasının sadece mucizeyle açıklanabileceğini söyledi. Valais kantonu polis şefi Jean-Marie Bornet, sadece yarım metrelik kar altında bile kurbanların havasızlık, şok ve hipotermi nedeniyle hayatlarını kaybettiğini belirtirken, kazadan kurtulan genç, kar altında kaldığı 17 saat boyunca bir saniye bile uyamamak için büyük gayret sarfettiğini söyledi.

Hürriyet



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs