mafya ile bağlantısı var' | " /> mafya ile bağlantısı var' | "/>

En Sıcak Konular

'Berlusconi'nin mafya ile bağlantısı var'

9 Şubat 2010 13:22 tsi
'Berlusconi'nin mafya ile bağlantısı var' İtalya'da, Palermo'da görülen bir ağır ceza davasında bir mafya itirafçısı olan Massimo Ciancimino'nun, Başbakan Silvio Berlusconi ve siyasete atılırken kurduğu ilk parti olan Forza İtalya'nın mafyayla bağlantılı olmakla suçlayan ifadeleri gündemin il

Berlusconi'nin yakın çevresindekilere yaptığı değerlendirmede, olayı bazı kentlerde yapılacak erken seçim öncesinde kendisini karalama kampanyası biçiminde yorumlayarak, "Bu Ciancimino'nun zırvaları, tam bir bumerang gibi geri dönecek. Hep aynı hikaye. Yargı adeta saatli bir bomba gibi. Nedense seçim öncesinde hep böyle şeyler oluyor" dediği öğrenildi.

Berlusconi, bir basın toplantısında konuyu gündeme getirenlere verdiği yanıtta ise yardımcısı Paolo Bonaiuti'nin sessizliği tavsiye ettiğini ima ederek, "Aslında verebileceğim çok iyi cevaplar var ama Bonaiuti, kendine özgü diktatörlük anlayışıyla bu konuda soru sorulmasını yasakladı" diye konuştu.

Adalet Bakanı Angelino Alfano ise "Mafya hükümetin meşruiyetini gölgelemek istiyor. Sebebi de hükümet olarak mafyayla kararlı biçimde mücadele etmemizdir. Mafya, düşmanlarını, fiziken ortadan kaldırmak yerine, meşruiyetlerine halel getirmeyi yeğliyor. Hükümet olarak mafyaya karşı en sert yasaları biz çıkardık" dedi.

Ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti (DP), Ciancimino'nun sözleri konusunda temkinli olmayı yeğledi. Adalet Komisyonu üyesi DP milletvekili Andrea Orlando, "Bırakalım yargı işini yapsın. Neyin gerçek olduğunu onlar ortaya çıkaracaklardır. Bu sayede yakın tarihimize ilişkin opak dönemler de aydınlanabilir" dedi.

Berlusconi'ye karşı radikal muhalefetiyle tanınan Değerler İtalyası Partisi'nin lideri eski savcı Antonio Di Pietro ise "Bu hükümet mafya yanlısıdır. Bunu sadece Ciancimino değil, pek çok kişi söylüyor. Berlusconi'nin sağ kolu (Marcello) Dell'Ultri'nin yargılandığı bir davanın ilk aşamasında mafya mensubu olmaktan dolayı hüküm giymiş olduğunu unutmayalım" diye konuştu.

Palermo'nun mafya üyeliğinden hapse mahkum olmuş eski belediye başkanı Vito Ciancimino'nun oğlu Massimo, General Mario Mori'nin ünlü mafya babası Bernardo Provenzano'yu kollamış olmakla suçlandığı davada dün verdiği ifadede, "Babam, Berlusconi'nin ve onun kurduğu Forza İtalya'nın mafya ile devlet arasındaki müzakerelerin ürünü olduğunu söylerdi" demişti.

Ciancimino, Sicilya mafyası Cosa Nostra'nın 2006'da yakalanan ünlü lideri Bernardo Provenzano ve de 2001'de hapisteyken vefat eden babası Vito Ciancimino'nun, kendilerine sahip çıkılmaması durumunda, Berlusconi'yi Forza İtalya'nın kökenlerini açıklamakla tehdit imasının yer aldığı bir mektubu yargıya teslim ettiğini de belirtmişti.



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs