En Sıcak Konular

"Başbakan olabilirim"

0 0 0000 00:00 tsi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Afganistan dönüşü yaptığı açıklamalarda çarpıcı bölümler var... Gül, Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkacağından emin... Öyle ki "ben de başkası da Başbakan olabilir" dedi...

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı bilmecesinde yeni bir veri var. Hükümetin en etkili isimlerinden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün sözleri. Gül, Afganistan'dan dönerken Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağı varsayımı ile konuştu, ''Başbakan ben de olabilirim, başkası da olabilir'' dedi.

Bakan Gül, sözlerine "Önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapalım, sonra parti, teşkilat, arkadaşlarımız hep beraber bunlara karar veririz" diyerek devam etti.
 
Gazeteciler soruyor, siyasetçiler susuyor. Ankara'da siyasi denklemde en önemli bilinmez Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne kimin çıkacağı.
 
AK Parti nisan ayı gelmeden isimleri konuşmamaya kararlı, sorulan her soruya parti yetkilileri, "Şimdi gündemimizde Cumhurbaşkanlığı seçimi yok" diyor.
 
Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak gibi konuştu
 
Dışişleri Bakanı Gül, Afganistan'dan dönerken Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in "Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, Abdullah Gül'ün Başbakanlığında sorun olmaz" açıklamasını değerlendirdi, sanki Erdoğan Cumhurbaşkanı olacakmış gibi konuştu.
 
Gül, "Hepimiz kendi aramızda oturururuz konuşuruz, doğrusu neyse hep beraber onu yaparız. Şu anda açıkçası bunları konuşmak için çok erken. Hep beraber önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapalım, ondan sonra parti, teşkilat, arkadaşlarımız, hep beraber bunlara karar veririz" dedi.
 
Parti içindeki süreci anlattı
 
Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıktığı varsayımı ile devam eden Gül, "Daha sonraki isim ben olurum, başkası olur buna hep birlikte karar veririz" dedi, parti içindeki süreci anlattı.
 
Bakan Gül, "Tek söyleyeceğim şey şu; başka siyasi partilerde gördüğünüz kavgalar, çekişmeler bizim aramızda olmaz. Ben olurum, başkası olur, adı geçmemiş biri olur, bunları hep beraber konuşuruz" dedi.
 
Abdullah Gül bu sözleriyle ilk kez Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda parti içi dengelere ilişkin bilgi verdi.

CNNTurk



Bu haber 250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,642 µs