En Sıcak Konular

Tekel işçileri, Çalışma Bakanlığı önüne yürüdü

9 Şubat 2010 12:27 tsi
Tekel işçileri, eylemlerinin 57. gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürüdü.

Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki çadırlarda kalan işçiler, topluca Ankaray'a binerek AŞTİ durağında indi. Burada kortej oluşturan işçiler, ''Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız'', ''Biz haklıyız, biz kazanacağız'', ''Her yer Tekel, her yer direniş'' şeklinde sloganlar atarak bakanlık önüne yürüdü. İşçilere Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şubelerinin temsilcileri de destek verdi.

Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, burada yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiğinden bu yana ''asli görevini bir yana bırakarak sendikalar ve çalışanlarla kavga ettiğini'' iddia etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tarafsız olması, çalışanları koruması gerektiğini dile getiren Amaç, son dönemde ortaya çıkan uygulamalarla ''Çalışma Bakanlığının çatışma bakanlığı'' haline geldiğini öne sürdü. Amaç, 57 gündür sorunlarının çözümü için Ankara'da olduklarını ancak bu süre içerisinde Bakan Dinçer'in kendilerini davet edip sorunlarını dinlemediğini söyledi. Amaç, ''Çalışma Bakanı'nı görevinin gereğini yapmaya aksi halde istifaya davet ediyoruz'' dedi.

Tekel işçilerinin işçi statüsünde başka kamu kurumlarına geçirilmesini talep ettiklerini ifade eden Amaç, şöyle konuştu:

''Devletin memura ihtiyacı varsa KPSS ile alsın. Biz işçi olarak çalışmak istiyoruz. Gerekirse fedakarlık da yaparız. Önceliğinin AB olduğunu söyleyen bir hükümet 'kölelik' şartlarını dayatır mı? Biz '4/c makyajına hayır' diyoruz.

Herhangi bir ideolojik tavrımız, siyasi bir duruşumuz yok. Biz işçi statüsünde başka kurumlara geçmek istiyoruz. Talebimiz kabul edilsin bugün Ankara'yı terk ederiz. Biz aşımızı, ekmeğimizi istiyoruz, başka da bir şey istemiyoruz.''

Amaç, taleplerinin kabul edilmemesi halinde 11 Şubat Perşembe günü de Maliye Bakanlığı önünde açıklama yapacaklarını bildirdi.

İşçiler açıklamanın ardından sloganlar atarak AŞTİ durağından Ankaray'a binerek Türk-İş Genel Merkezi önüne döndü.

A.A.



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs