En Sıcak Konular

Kar geri döndü. İşte son hava tahmini

9 Şubat 2010 09:54 tsi
Tüm yurtta etkisini sürdüren ağır kış koşulları hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının yeniden başladığı İstanbul için de halk uyarılıyor.

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış gece geç saatlerde kar yağışına dönüştü. Yetkililer yola çıkacak sürücülerin trafikte daha dikkatli seyretmeleri yönünde uyardı.

İstanbul'da sabah saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak yağış, gece yarısına doğru yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle İstanbul'un yüksek kesimlerindeki cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kar özellikle, Silivri Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir Beyoğlu ve çevre ilçelerde etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler, kayganlaşan yolda hızlarını azaltmak zorunda kaldı.

Devlet Meteoroloji yetkilileri kar yağışın özellikle İstanbul genelinde ve yüksek kesimlerde etkili olacağını duyurmuştu.

AKOM ALARMDA

Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de alarma geçti. Buzlanma ihtimaline karşı tuzlama araçları ana ve ara arterleri sürekli tuzlayarak, muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor. İş makineleri de muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekletiliyor.

ANTALYA'DA SON DURUM

Şiddetli yağış ve Gebiz deresinin taşması sonucu çift yönlü olarak trafiğe kapatılan Antalya-Manavgat kara yolunda çalışmalar devam ediyor.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, akşam saatlerinde ulaşıma kapanan yolun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, yağışların devam etmesi ve dere yatağından yola taşan su nedeniyle ulaşımın aksadığını, su tahliye çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdiler.

Antalya'da dünden bu yana devam eden yağışlar nedeniyle Antalya Manavgat kara yolu Abdurrahmanlar mevkisinde bulunan Gebiz deresinin taşması sonucu yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştı. Her iki yönden gelen araçlar, trafik ekipleri tarafından taşkın bölgesine alınmıyor.

KUŞADASI'NDA HEYELANLAR NEDENİYLE 62 DAİRE BOŞALTILDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde etkili yağmurların ardından meydana gelen heyelan sonucu kaymakamlık ve belediye ekipleri tarafından 62 daire boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası'nda iki gündür etkili olan sağanak yağışlar sonucu Türkmen Mahallesi'ndeki Marina Tuntaş Sitesi ile Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki Işıkkent Sitesi ve Nurgül Apartmanı'nın bulunduğu bölgelerde heyelanlar meydana geldi. Heyelan sonucu meydana gelen toprak kaymalarıyla birlikte binalarda çökmeler meydana geldi, balkonlar yıkıldı, bahçe duvarları çöktü. Ayrıca, çevredeki yollar ve sitelerin bahçelerinde toprak kayması sonucu derin yarıklar oluştu.

İki site ve bir apartmanda meydana gelen toprak kaymaları sonucu Kuşadası Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından önlemler alındı. Marina Tuntaş Sitesi'ndeki 5 bloktaki 50 daire, Işıkkent Sitesi'nde 8 daire ve Nurgül Apartmanındaki 4 daire boşaltılarak mühürlendi. Evlerde oturan sakinler ise belediye tarafından otellere yerleştirildi. Belediye ekipleri tüm blokları tahliye ettikten sonra, mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Siteler ve apartmanlar güvenlik şeridine alınırken, site ve apartmanlara girişin önlenmesi için güvenlik önlemleri alındı. Bu arada, toprak kayması ihtimaline karşı bir otopark da mühürlendi.

Bugün



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs