En Sıcak Konular

Kuşadası'nda faciadan dönüldü

8 Şubat 2010 20:47 tsi
AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde 2 gündür etkili olan sağanak yağış, Türkmen Mahallesi Akyar Mevkii'ndeki bir siteyi vurdu. Yollar çöktü, binalar toprağa battı, yer yer 2 metreye varan yarıklar oluştu. Site, polis ve zabıta ekiplerince boşaltıldı.

Ege Bölgesi'nde dün sabahtan itibaren etkili olan sağanak yağmur Kuşadası İlçesi'nde az kalsın faciaya yol açıyordu. Toprak zemin üzerine yeterince temel kazılmadan yapıldığı önesürülen 50 daireli Tuntaş Marina Apart Sitesi'nde, akşam saatlerinde kayma başladı. Sitesinin önünden geçen yolda yer yer 2 metrelik çökmeler meydana geldi.

Sitenin 10'ar daireli iki bloğu yumuşayan zemine 1.5 metre battı. Binaların zemin katları toprağa gömüldü. Site havuzunun etrafında büyük yarıklar ve kaymalar oluştu. Polis ve belediye zabıtası binalarda oturanları tahliye ederek siteyi güvenlik çemberi içine aldı. Yağmurların başlamasıyla binada kayma hissettiklerini söyleyen site bekçisi Adil Deniz, “Sitenin iki bloğunda tehlike seziyorduk. Binaları yapan müteahhite durumu bildirdik. Yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Bunun üzerine geçtiğimiz Cuma günü Kuşadası Belediyesi Fen Müdürlüğüne başvurarak inceleme yapılmasını istedik. Pazartesi geleceklerini söylediler. Bugün onları beklerken yağmurlarla toprak iyice yumuşadı. Akşam saatlerinde sitenin önündeki yolda çökme oldu, arkasından iki blok toprağa battı, toprak yarıldı. Polis ve Zabıta gelip tüm evleri boşalttı. Kapıları mühürledi” dedi.

Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle binalarla ilgili kararın yarın yapılacak incelemeden sonra verileceği öğrenildi.

Polis kordonuna alınan ve güvenlik görevlisi görevlendirilen sitede oturanların eşyalarını almalarına bile izin verilmedi. Bölgedeki endişeli bekleyişin sürdüğü bildirildi.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs