En Sıcak Konular

Yeni atanan müdürün okula girmesine izin verilmiyor

8 Şubat 2010 19:41 tsi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde öğrenci velileri ve köylülerin yeni atanan müdürün okula girmesine izin vermediği bildirildi.

Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Korubökü köyünde bir grup öğrenci velisi ve köylü, Korubükü Değirmenüstü İlköğretim Okulu önünde toplandı. Öğrenci velileri ve köylüler, okula yeni atanan okul müdürü Ayhan Sevinç'i okula sokmayacaklarını, eski müdür Ramazan Bekir Çatıkkaş'ın yeniden görevine dönmesini istediler. Çatıkkaş'ın okula büyük hizmetler verdiğini anlatan öğrenci velileri, ''Eski müdürümüz okulda yeniden görevlendirilinceye kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Yeni müdürü de okula sokmayacağız. Yıl ortasında müdür ataması yapılmasına da karşıyız'' dediler.

Öğrenci velileri ve köylüler daha sonra okulun önünde bekleyerek, yeni müdür Ayhan Sevinç'i okula sokmadı. Okul Aile Birliği Başkanı Halil Solak, eski müdür Çatıkkaş'ın okula büyük hizmetler verdiğini belirterek, ''Okulu 8 yıllık eğitime getirmek için büyük mücadele gösterdi. Biz eski müdürümüzü istiyoruz. Müdürümüzün buraya çok büyük katkıları oldu'' dedi.

Bu arada Köy Muhtarı Halil Kocaer, okula gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Halil Kocaer, ''Köy halkımız eski müdürü çok sevdikleri için yeni müdürü tasvip etmiyorlar. Bu yüzden tepkilerini gösteriyorlar. Bu tepkiler nedeniyle çocuklarını da okula göndermediler. Ben olayı duyunca buraya geldim. Halkı sakinleştirmeye çalıştım'' dedi.

Okul önünde bir süre bekleyen Sevinç, içeriye alınmayınca okuldan ayrıldı. Öte yandan Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Delibaş okula gelerek, velilerle görüştü. Jandarma ekipleri de tedbir amacıyla okula geldi.

Köylü ve velilerin eski müdürün görevine dönmesi için imza topladıkları, 8 sınıflı okulda 135 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ise Korubükü Değirmenüstü İlköğretim Okuluna atanan okul müdürünün okula alınmaması ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Karatekeli, Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli talimatları verdiğine işaret ederek, ''Konu ili ilgili inceleme başlattık. Eski müdür sınava girmiş kazanamamış ve öğretmen olarak görevine devam edecek. Burada keyfi bir atama söz konusu olamaz. Okula devletin açtığı sınavda başarı kazanmış okul müdürü atandı, birçok okula yeni müdür ataması yapıldı. Atanan okul müdürü göreve başlayacak ve gerekli açıklama vatandaşlara yapılacaktır. Kusuru olanlar varsa gereği yapılacak'' diye konuştu.



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs