En Sıcak Konular

Muzaffer Öztürk'ün çapraz sorgusu tamamlandı

8 Şubat 2010 19:40 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Muzaffer Öztürk'ün, savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Muzaffer Öztürk, bu davada hukuki olarak sanık olduğunu, ancak kendisini bu davanın kurbanı olarak gördüğünü söyledi.

Emlakçı olduğunu, emekli Albay Arif Doğan'ı 10 yıldır ailece tanıdıklarını, Doğan'ın bir yakını ile aynı mahallede oturduklarını anlatan Öztürk, Doğan'ın malzemelerinin 4-5 yıl amcasının oğlunun deposunda kaldığını, daha sonra da bu eşyaların ağabeyinin deposuna alındığını kaydetti.

Öztürk, Doğan'ın malzemeler ele geçirilmeden 5-6 ay önceden kendi deposunu kiraladığını ve 1 TIR dolusu eşyayı buraya koyduğunu ifade ederek, bu binaların birbirine yakın olduğunu ve taşınmanın herkesin gözünün önünde yapıldığını belirtti.

Arif Doğan'ın kiraların bir kısmını elden verdiğini, bir kısmını da bankaya yatırdığını dile getiren Öztürk, ''Bana yöneltilen suçlamaların hepsini iddianameden okudum. Ben kiraya vermişim, içindeki malzemeyi bilebilir miyim? Sandıklar üst üste konularak yerleştirilmiş. İçerisinden bir eşya almak mümkün mü?'' dedi.

Muzaffer Öztürk, Doğan'ın akşam 4-5 gibi mahalleye geldiğini, batak oynadıklarını belirterek, yine Doğan ile at yarışı oynadığını, kendisi ile 89 telefon görüşmesi olduğunu söyledi. Öztürk, ''Yaptığımız görüşmelerde at yarışıyla ilgili de konuştuk. Doğan ile 50'nin üzerinde at yarışı oynamışımdır'' diye konuştu.

Bu malzemeler arasında uyuşturucunun da çıktığına işaret eden Öztürk, ''Bana 'bu eşyaların içinde uyuşturucu var' desen, ben uyuşturucuyu bilmem. Polis bana ottan tutuklandın diyor'' dedi.

Öztürk, 18 aydır hiçbir şey bilmeden yattığını ileri sürerek, Doğan'ın yapmış olduğu bir sorumsuzluktan dolayı yargılandığını iddia etti.

Tutuksuz sanık Arif Doğan'ın depoyu kiraladığını, malzemeleri komutanının hediye ettiğini ve bunları depoda unuttuğunu söylediğini savunan Öztürk, ''Askerler sandıkları taşırken ağabeyim 'içinde ne var?' diye Doğan'a sormuş. 'Vazo falan var' demiş. Bakıyoruz sandıklarda viski, şarap çıkıyor. Bilsek öyle olduğunu kiraya verir miyiz? Doğan orada eğer silah saklamışsa hasta haliyle çeksin cezasını. Ben onun cezasını niye çekeyim. 7 yıl malzemeler diğer depolarda kalmış ben ondan niye şüpheleneyim. O şimdi ailesiyle, kızıyla telefonda görüşebiliyor. Ben tutukluyum. Bu reva değil. Ben bu dosyadan ayrılmak istiyorum. Tahliyemi, beraatımı talep ediyorum'' diye konuştu.

Tutuklu sanık Muzaffer Öztürk, savunmasının ardından çapraz sorgusu sırasında savcı Mehmet Ali Pekgül, üye hakimler Hasan Hüseyin Özese ve Hüsnü Çalmuk'un sorularını yanıtladı.

Öztürk, çapraz sorgusu sırasında söz konusu depoyu Doğan'a sözlü olarak kiraya verdiğini söyledi.

Doğan ile ilgili bir şey bilmediğini savunan Öztürk, ''Sandıkların içinde ne olduğunu bilseydik depoya koymazdık. Ben ve ailem Doğan'a kırgınız. Ben tutukluyum. Doğan bize sandıkların içindekilerin görev yaptığı dönemdeki özel eşyaları olduğunu söyledi'' dedi.

Öztürk'ün çapraz sorgusunun ardından avukatı Gıyasettin Azaklı savunmasını yaptı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs