En Sıcak Konular

Almanya'da tuz stokları eridi, buzlar erimedi

8 Şubat 2010 17:19 tsi
Avrupa'yı etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava Almanya'da vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Uzun bir süredir devam eden soğuk hava, bazı bölgelerde kısmen yumuşasa da yollardaki buzların çözülmemesi halkı canından bezdiriyor.

Almanya'nın birçok kentinde tuz stoklarının azalması ve bazı bölgelerde tamamen tükenmesiyle temizlenemeyen ara yollar adeta buz pistine dönüştü. Yaya kaldırımındaki buzlanmanın etkisiyle, çoğu yaşlı insanlar evlerinden çıkmaya cesaret edemiyor. Kayganlaşan cadde ve sokaklarda kayıp düşmek artık normal karşılanmaya başlandı. Araç sürücüleri için de durum farklı değil. Her ne kadar otobanlar, ana caddeler ve işlek sokaklar temiz görünse de ara sokaklar, yaya geçitleri ve yollar yürümek için müsait görünmüyor.

Olumsuz hava şartları nedeniyle toplu taşıma araçlarında gecikmeler meydana gelirken, çoğu göl, gölet, dere ve benzeri akarsular ile su birikintisi olan yerlerin buz tutmuş durumda. Buzlanma, özellikle küçük çocuklar, gençler ve bilinçsiz hareket edenler için büyük tehlike arz ediyor. aşta Hamburg ve Aşağı Saksonya'da tuz bulmakta zorlanan temizlik şirketleri, kum veya alternatif temizleme ürünlerine başvursa da, bu stoklarında bitmek üzere olması endişelendiriyor. Hamburg Temizlik İşleri'ne müracaat eden tuz, kum veya benzeri ürün almak isteyen çoğu temizlik firması ve vatandaşın eli boş döndüğü bildirildi.

Öte yandan bu hafta içinde Şili ve Fas'tan Hollanda- Rotterdam üzerinden Hamburg'a deniz yolu ile 50 ton tuz geleceği bildirildi. Bu arada kar ve buzlanma ile çoğu cadde ve sokaklarda çukurlar meydana geldiğini açıklayan yetkililer, sürücülere buzlanmanın yanı sıra çukurları da dikkate alması uyarısında bulundu.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs