En Sıcak Konular

Adana'da 60 yıllık ahşap cami yandı

8 Şubat 2010 14:50 tsi
Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Büyük Camuzağalı köyünde çatısı ve tabanı ahşap olan 60 yıllık camii elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

Yangının imamın sabah namazını kıldırıp cemaatle birlikte camiden çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra meydana geldiği bildirildi. Saat 08.00 civarında meydana gelen ve elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangından 10 dakika sonra rüzgârında etkisiyle camii kullanılamaz hale geldi.

Büyük Camuzağalı Köyü Muhtarı Murat Kurt, "Yangını duyup geldiğimde alevler bütün camiyi sarmıştı. Hemen Ceyhan Belediyesi itfaiye ekiplerini aradım. Ancak yangın 10 dakikada camiyi kullanılamaz hale getirdi. İtfaiye ekipleri köyümüze geldiğinde cami zaten tamamen yanmıştı. Köy Ceyhan'a 30 kilometre uzaklıkta. Böyle olunca itfaiye ekiplerinin de yapacağı bir şey yoktu." diye konuştu.

Muhtar Murat Kurt, "Camimizin yanması bütün köylüyü çok üzdü. Cemaatimizin namazları kılması için eski lojmanı onaracağız. Köye tekrar cami yapılması için ise tüm hayırseverlerin yardım etmesini bekliyoruz. İmamımız da daha göreve 24 saat önce başlamıştı. Çok üzgünüz ama yapacak başka bir şey yok. İnşallah ileriki günlerde daha güzel bir camii yaparız." dedi.

Müftülük tarafından vekil imam hatip olarak yeni göreve başlayan İmam İsmet Kavut ise, "Sabah namazını kıldırdıktan sonra saat 06.15 civarında camiden ayrıldım. Daha sonra dinlenmek için evime gittim. Ardından saat 08.00 civarında caminin yandığını öğrendim. Geldiğimde camii tamamen alevler içindeydi. Yangının ise elektrik kontağından çıktığı sanılıyor. Bu olay beni çok üzdü. Çünkü daha göreve birgün önce yeni başladım. Ve ilk ezanımı okudum ve ilk namazımı kıldırmıştım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs