En Sıcak Konular

'Demokratikleşmede tarihi adımlar attık'

8 Şubat 2010 13:22 tsi
'Demokratikleşmede tarihi adımlar attık' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak son 7 yılda demokratikleşme alanında tarihi adımlar attıklarını ifade ederek, "O eski kaos günleri, hukukun, demokrasinin, insan haklarının çiğnendiği o karanlık günler, Türkiye'de tekrar yeşerme imkanı bula

Başbakan Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan 127 okulun Anadolu Gösteri Merkezi'ndeki toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Öğrencilerden kendilerini bu büyük ülkeye yakışır şekilde yetiştirmelerini, sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Erdoğan, kendilerinin sundukları imkanları yeterli bulmadıklarını, daha büyük imkanlar olacağını söyledi.

''Az önce ekranlarda gördüğümüz okullarda biz okuyamadık. Bizim o imkanlarımız yoktu. Ama biz okuyamadık diye sizlerin çok daha geri imkanlarla değil çok ama çok daha ileri imkanlarla okumanız gerekli. Biz buna inanıyoruz'' diyen Başbakan Erdoğan, bunun için bütün olanakların seferber edildiğini, eksiklerin giderileceğini kaydetti.

Her öğrencinin en az bir yabancı dil bilmesini, bilgisayarı en iyi şekilde kullanmasını, okumasını, araştırmasını, dünyayı ve ülkesini yakından takip etmesini her şeyden fazla önemsediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, öğrencilere şöyle seslendi:

''Mutlaka hayalleriniz olsun. Mutlaka hedefleriniz olsun. Umudunuzu, azminizi, cesaretinizi bir an olsun kaybetmeyin. Akif'in dediği gibi şunu unutmayın: İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?/Ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek/Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme/Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek'.

Bugünün Türkiyesinde işte bu şekilde bir gençlik... Şikayet ettiğiniz her şeyi gelecekte değiştirmek sizlerin ellerinde. Şikayet etmek yerine karanlığa bir mum yakmak sizlerin ellerinde. Şunu sizlerden özellikle rica ediyorum: Biz Hükümet olarak son 7 yılda demokratikleşme alanında tarihi nitelikte adımlar attık. Türkiye'yi daha demokratik, modern, çağdaş, insan hakları ve ifade özgürlüğüne sahip bir ülke konumuna yükseltmek için yoğun mücadele verdik. Türkiye'yi çağın gereklerine uygun şekilde dönüştürmenin gayreti içinde olduk. Anayasamızda ifadesini bulan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealini en güçlü şekilde yerleştirmek için çaba sarf ettik. Türkiye kazanımlarından asla geriye gidemez. Türkiye demokrasi ve hukuk yolunda katettiği yoldan geriye dönemez. O eski kaos günleri, hukukun, demokrasinin, insan haklarının çiğnendiği o karanlık günler, Türkiye'de tekrar yeşerme imkanı bulamaz.

Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Bu ideallere bu ilkelere sahip çıkacak, demokrasiyi tıpkı Türkiye Cumhuriyeti gibi koruyacak ve kollayacak olan sizlersiniz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi taşıyacak olan sizlersiniz. Ben sizlere yürekten inanıyor ve güveniyorum. Bu aziz millet de size güveniyor ve inanıyor. Dikkat ediniz, bugün okuduğunuz okullar, önünüzdeki ders kitapları, bilgisayarlar, sahip olduğunuz imkanlar bu milletin dişinden, tırnağından artırarak sizlere sunduğu imkanlardır. Sizlerin milletin tevdi ettiği emanete en iyi şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum.''

Eğitim konusunda imkanları azami düzeyde seferber etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu alanda cumhuriyet tarihinin rekor seviyesindeki hizmetleri Türkiye'ye kazandırdıklarını ve bunu sürdüreceklerini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'yi aydınlık yarınlara ulaştıracak olanın eğitim ve eğitimli gençler olduğu fikrinden sapmadan her türlü modern imkanı ülkeye taşıyacaklarını kaydetti.
 
aa



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs