En Sıcak Konular

'Adalet istiyoruz'

8 Şubat 2010 12:56 tsi
'Adalet istiyoruz' Beşiktaş Meydanı’nda toplanan ”Hrant'ın arkadaşları” adlı grubun yaptığı açıklamaya, 1948 yılında hayatını kaybeden Sabahattin Ali’nin kızı yazar Filiz Ali’nin de aralarında bulunduğu, siyasi cinayetlere kurban gidenlerin ya

Agos Gazetesi Genel yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesi ile ilgili açılan davanın 12’inci duruşmasına bu yıl 1948’den bu güne siyasi cinayetlere kurban gidenlerin aileleri de katıldı. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in yanı sıra Uğur Mumcu’nun kızı Özge oğlu Özgür, Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Doğan Öz’ün eşi Sezen, kızı Bengi Heval Öz, Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin de hazır bulunduğu ve siyasi ve faili meçhul cinayetler sonucu hayatını kaybeden Cevat Yurdakul, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Kaftancıoğlu, Sevinç Özgüner, İlhan Erdost, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter, Metin Altıok, Nesimi Çimen, Behçet Aysan, Hasret Gültekin, Yasemin Cebenoyan ve Onat Kutlar’ın ailelerin de imza attığı ortak açıklamayı, Filiz Ali okudu.

Beşiktaş Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, ”Hrant İçin Adalet İçin” pankartı açarak ”Katili Tanıyoruz”,”Yüzleş kendinle”, ”Yüzleş gerçekle” yazılı lolipoplar taşıdılar.

Grup adına 1948’de öldürülen Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin okuduğu açıklamada, ”Biz Hrant Dink’in derin ailesiyiz. Buraya Arat, Delal ve Sera’nın kardeşleri olarak geldik. Yıllardır yaşadığımız ortak adaletsizliği paylaşamaya, bunun tanıklığını yapmaya geldik.

Sabahattin Ali cinayetinden beri defalarca ezber ettiğimiz bu tür örgütlü siyasi cinayetlerin nasıl örtbas edildiklerini bir kez daha hatırlatmaya geldik” dedi.

Filiz Ali, sözlerini ”Dosyalarımızın çoğu kapatıldı. Zaman aşımına uğradı. Hrant Dink davası ise henüz daha zamanlarını aşmadı. Devletin kendi içine sızmış yıkıcı odakları ayrıştırabilmesi, açığa çıkarılabilmesi için henüz bir fırsatı var. Bu kadar çok üstü örtülmüş cinayeti işlenen cinayete iştirak suçlarını, bu devlet ayıbını bizden sonrakilere miras bırakmayalım diye henüz bir fırsatımız var. Kinle, öfkeyle, intikam duygularıyla değil, yurttaş sorumluluğuyla ve asla son bulmayacak adalet talebimizle buradayız. Biz, sürekli can alınan bir ülkede yaşayanların, çoğaltıldığı bir aileyiz. Artık çoğalmak istemiyoruz. Bizi öldürenlerin ardındaki örgütlenmeyi ortaya çıkarmakla yükümlü olan bütün devlet kurumlarını sorumlu sayıyoruz. Bunu yerine getirmedikleri sürece, onlar gözümüzde hep suçlu olarak kalacaklar. Ve her an bu suçun rahatça işlenebileceği düşüncesini iletmiş olacaklar. Sizi izlemekteyiz demek için buraya geldik. Hiçbir sırrın bu onursuzluğu, aşağılanmayı taşıyacak kadar önemli olacağına inanmıyoruz. Burada görülecek mahkemenin, bütün sırları alaşağı edebilecek kudrette olmasına dair dileklerimizi iletmek için geldik” dedi.

Filiz Ali, sözlerini ”Mevcut yasalar ölülerimizi savunma yetkisini bize vermediö demek zorunda bırakıldık. Yurttaşını bu kadar savunmasız bırakabilen kurumların, kendi suçlarını örtbas etmek için ne kadar çok çaba harcayabildiklerini defalarca gördük. Suçluların korunup kollanmasından ne kadar çok resmi sıfatlı kişinin seferber olduğunu gördük. Bizim gözümüzde devlet defalarca aşağılanmış oldu. Bizde bu davanın müdahiliyiz avukatların mahkemeye yönelteceği talep listesinin takipçisi olacağız” dedi. Topluluk daha sonra sloganlar eşliğinde davanın görüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne yürüdü.



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs