En Sıcak Konular

Doğu'da 229 köy yolu kapandı

8 Şubat 2010 11:57 tsi
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava şartları etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. 229 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede akşam saatlerinde aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer, kar yağışının hafta boyunca etkisini aralıklarla sürdüreceğini belirterek, özellikle gece sıcaklıklarında birkaç derecelik artış beklendiğini kaydetti.

Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan'da 18, Kars'ta 13, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 2 derece oldu.

Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ağrı'da eksi 5, Erzurum'da eksi 4, Ardahan'da 1, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre ise bölgede toplam 229 köy yolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, Erzurum'da 87, Ağrı'da 54, Kars'ta 26, Bingöl'de 20, Ardahan'da 17, Van'da 12, Muş'ta 8, Tunceli'de 4 ve Hakkari'de 1 köy olmak üzere toplam 229 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade ettiler.

Van İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla başlayan karla mücadele çalışmaları kapsamında kent merkezi ve ilçelere bağlı 109 köy yolundan 97'sinin kısa sürede ulaşıma açıldığını, kar ve tipinin etkisiyle halen kapalı bulunan 12 köy yolunda da çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

aa



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs