En Sıcak Konular

Önder Sav'ın Ergenekon yorumu

8 Şubat 2010 11:12 tsi
Önder Sav'ın Ergenekon yorumu

'Elbet bir gün bu Ergenekon safsatası da son bulacak' diyen Önder Sav, dava hakkında ilginç yorumlar yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav, Milletvekili dokunulmazlıklarından bahsederken milletvekillerinin çeşitli suçlardan fezlekelerinin bulunduğunu, kendisi hakkında da "Dini duyguları alenen aşağılama" suçundan fezleke geldiğini söyledi.

Ergenekon davasında tutuklu olanlara sahip çıkan Sav, "Elbet bir gün bu Ergenekon safsatası da son bulacak" ifadelerine yer verirken, dava hakkında "kepazelik" tabirini kullandı.

Partisinin Elmadağ İlçe Teşkilatı'nın 8'inci olağan kongresine katılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, burada yaptığı konuşmada, gündemdeki çeşitli konulara değindi.

Sav, Ergenekon soruşturması, Deniz Feneri davası ve milletvekilliği dokunulmazlıkları hakkındaki görüşlerini partililerle paylaştı.

Kendisisin de fezlekesinin olduğunu belirten Sav, "Yaptığım suçtan dolayı 45 gün değil 45 yıl da olsa dokunulmazlığımın kaldırılmasından yanayım" dedi.

"Ergenekon safsatası"

Önder Sav, Ergenekon davası ile ilgili şunları söyledi: "Yandaş yabancı medya bile adına Ergenekon denilen mahkemelerdeki kepazeliğe artık sabredememekte. Biz biliyoruz ki o mahkemede bir yılı aşkın süredir henüz yargıç huzuruna çıkarılmamış, tutuklamanın uzun sürmesi nedeniyle yaşamlarında sıkıntılar başlamış, çok değerli öğretim üyeleri vardır, gazeteciler vardır, orduda değerli hizmet vermiş insanlar vardır. Bu insanların yaşamlarını daha fazla karartmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık tutukluluk bir tedbir olmaktan, bir ceza usulü tedbiri olmaktan çıkmış bir mahkumiyete dönüşmeye başlamıştır.

Orada tutuklu olanlar mahkumiyeti çeker hale gelmiştir. Elbet bir gün bu Ergenekon safsatası da son bulacak ve Ergenekon'dan dolayı yok yere eziyet çeken, yatan aydınlarımız, gazetecilerimiz, değerli komutanlar sizler gibi ülkenin hür ve özgür vatandaşları olarak Türkiye'nin sokaklarında başları dik olarak gezeceklerdir."

"Deniz Feneri'nde aynı özen gösterilmiyor"

Deniz Feneri davasına da değinen CHP Genel Sekreteri, şunları kaydetti: "Çarçabuk bu yargıyı çalıştıranlar, çarçabuk bu mahkemelere talimat verme noktasına kadar yargı bağımsızlığına müdahale edenler Ergenekon davasında işi çabuklaştıralım diye uğraşanlar Deniz Feneri davasında nedense elleri kolları bağlı seyir halindeler."

"Dini duyguları alenen aşağılama suçu da benim suçum"

"Milletvekili kürsüdeki söz, oy ve düşüncesinden dolayı yargılanmasın. Toplumda işlediği diğer suçlardan dolayı o milletvekili sizler gibi yargılansın diyorum." diyen Önder Sav, Milletvekili ile halkın bağımsız yargı karşısında eşit olması gerektiğini vurguladı. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'ndaki milletvekilleri için yapılan suçlamalara değinen Genel Sekreter Sav, suçlamaları sıralarken kendisi için hazırlanan fezlekeye de dikkat çekti. "Dini duyguları alenen aşağılama suçu benim suçum" diyen Sav, "Elmadağ'da işlediğim suç, sevdiğim saydığım, dünya tatlısı bir dostum ile yaptığım sohbeti Cumhuriyet Savcısı benim dokunulmazlığımın kaldırılmasını gerektirir boyutta görmüş ve Nisan 2009'da benim de TBMM'ye fezlekem geldi." ifadelerini kullandı. Yaptığı hesapla cezasının 45 gün gerektirdiğini belirten Sav, "Cezam 45 gün değil, 45 yıl da olsa dokunulmazlığımın kaldırılmasından yanayım" dedi.

Konuşmasının ardından hac ve Peygamber konuşmasıyla gündeme gelen Mustafa Ünal'la şakalaşan CHP Genel Sekreteri, daha sonra ilçeden ayrıldı.


cihan

 

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs