En Sıcak Konular

PKK, sokakları böyle karıştıracak !

8 Şubat 2010 10:17 tsi
PKK, sokakları böyle karıştıracak ! 
PKK, bu kez 'Apo'ya özgürlük' sloganıyla sokakları karıştıracak...

Terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat'ta yine sokakları karıştırmayı planlıyor. Bir süredir 'uyutulan' PKK'nın Türkiye Meclisi örgütlenmesi KCK'nın, yakında özellikle büyük şehirlerde eylemlere başlayacağı iddia edildi. Terör örgütü yandaşları bu kez 'Apo'ya özgürlük' sloganını provokatif eylemlerine kılıf yapacak.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Komalen Ciwan (Gençlik Hareketi) terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat öncesinde gençleri eyleme çağırdı. 'Herkes her yerde eyleme' sloganı ile duyuru yapan gençlik yapılanması, sokaklarda yapacakları her türlü eylemi, meşru sayacaklarını bildirdi. Bölücü başının yakalanışının yıldönümünde provokasyonlarla ortalığı karıştırmayı hedefleyen gençlik yapılanması, gençleri ikna etmek için şimdiden faaliyetlerine başladı. Örgütün koordinasyon birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylemlerinde İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan için özgürlük talep edecekleri, çağrılarının dikkate alınması için bu yönde birçok eylem yapacakları aktarıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Apocu gençlik hareketi olarak 2010 yılını Apo'nun özgürlük yılı haline getirmek, bunun mücadelesini yürütmek, örgütlülüğümüzün ve eylemlerimizin esası olacaktır. Bu temelde, bu süreçte temel sloganımız, 'herkes, her yerde eyleme' olmalıdır."

Toplumsal kargaşaya neden olacak hassas günleri kullanan Gençlik Örgütü bugüne kadar birçok provokasyona imzasını attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008'deki Diyarbakır ziyaretini engellemek için aynı şekilde duyuru yapan yapılanma, AK Parti, Başbakan Erdoğan ve Türk ordusunu hedef gösterdi. Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır sınırları içine almamak için her türlü eylemin meşru olacağını üyelerine bildiren gençlik yapılanmasının o gün dağıttığı bildiride "Tayyip Erdoğan, açık bir hedeftir, her türlü meşru yöntemler ile refleksini ortaya koymalıdır." ifadeleri yer alıyordu.

AK Parti ilçe binasında patlama

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasının önünde dün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 58. Bulvar 56 Sokak'ta meydana gelen olayda, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasının önüne bırakılan ses bombası patladı. Patlama sonucunda, parti binasında herhangi bir hasar meydana gelmezken, çevrede bulunan binalardan bazılarının camları kırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. Dün bir başka patlama haberi de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden geldi. Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir banka şubesinin önünde akşam saatlerinde 15 saniye arayla 2 patlama oldu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Bazı işyerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

zaman



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,389 µs