En Sıcak Konular

Erdoğan'dan, Baykal ve Bahçeli'ye eleşktiriler...

7 Şubat 2010 18:44 tsi
Üsküdar'da özel bir hastane açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli için "Bunlar aynı zihniyete sahip tek yumurta ikizi" benzetmesini yaptı.

Üsküdar Çamlıca'da inşa edilen özel Çamlıca Erdem Hastanesi'nin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış sırasında Başbakan Erdoğan'ı görmek isteyen kişiler, izdihama neden oldu.

Özel Erdem Hastaneleri Genel Müdürü Hasan Külünk, müteşebbisler yükseldikçe Türkiye'nin de büyüyeceğini belirterek, "Biz bu inançla yolumuza devam ediyoruz." dedikten sonra hastane hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, ikincisi Çamlıca'da kurulan Özel Erdem Hastaneleri'nin ilk kez 2 pratisyen hekim ile bir poliklinikte hizmet vermeye başladığını belirterek, "Bugün 500 kişilik bir istihdam sağlayan hastaneler zincirinin ikincisini açmak için burada bulunuyoruz. Bir işte sebat edip kararlılıkla yürüyünce neler başarılabileceğinin bir göstergesidir bu hastane." dedi. Erdoğan, hastanenin tüm dünyanın küresel bir kriz yaşadığı dönemde yapılıp hizmete açılmasının da büyük önem taşıdığını söyledi.

Osmaniye'ye yaptığı ziyaret ve açılışları anlatan Erdoğan, "Tosyalı Holding, 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Orası ve bu hastane, isteyince neler yapılabileceğini ortaya koyuyor. OECD ve İMP, Türkiye'nin küresel krizi en hafif atlatan ülke olduğunu söylüyor. Türkiye'nin kredi puanı her geçen gün daha da artıyor. Ana muhalefet lideri, her ihtiyacı olana 300 TL verecekmiş. Zamanında iki anahtar vereceğini vadedenler de vardı. Şimdi de son kez bir borç verin diyor. Güvenilir insana borç verilir. Güvenilmeyene borç verilir mi? Benim vatandaşımı bu zihniyet yıllar boyunca kandırdı. Aynı zihniyet. Önceden ben bunlara iki yumurta ikizi diyordum. Bunlar tek yumurta ikiziymiş." diye konuştu.

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine girmesi, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olması ve Türkiye'nin medeniyetler ittifakına eşbaşkanlık yapması gibi birçok önemli gelişmelerin, önceden "Yapamazsın" denilmesine rağmen yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bu memlekette muhalefetin milletvekillerine rağmen bunları yaptık biz." dedi. Başbakan Erdoğan'ın Baykal hakkında eleştiriler yapması üzerine, alanda Erdoğan'ı dinlemek üzere bulunan kalabalık, "Deniz Baykal dinlesin, Yalancı Baykal" şeklinde slogan attı.

Ankara'daki çirkin tartışmanın içinde olmadıklarını belirten Erdoğan, "Ancak biz sağ yanağımıza vurana sol yanağını uzatan bir felsefede değiliz. Ankara'da üretilen tahrik senaryolarının içinde yokuz. Ancak yumuşak dediysen de koyun değiliz. Bu sorunu farklı yerlerde çözeceğiz. Millete faydası olmayan gerilimlere takılmıyoruz. Türkiye'nin her yerinde açılışlar yapıyoruz. Her bir kentimizi Avrupa ile rekabet edebilecek duruma getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, atıfta bulunduğu muhalefet liderine de bazı yakıştırmalarda bulundu; "Türkiye'de hiçbir ufuk çizemeyen, halkı anlamayanlar, geçmişe ilişkin hiçbir eseri, geleceğe ait hiçbir planı olmayanlar, bizi dipsiz kuyularına çekmek istiyor. Bunlara pirim vermeyeceğiz. Kutsal değerleri yüceltmeye çalışacağız. Onlar, bu ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamasını sabote etmeye, meclisi terörize etmeye çalışıyorlar." dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bundan sonraki kısmında ise sağlık sektöründe yaptıkları çalışmaları anlattı. Acil servise kaldırılan hiçbir hastanın, yanında yakını yada kimliği olmasa bile kapıdan geri çevrilmeyeceğini belirten Erdoğan, Bu konuda talimat verdim. SSK hastanesiydi, devlet hastanesi ya da özle hastane fark etmez. Çünkü ben damdan düştüm. Damdan düşenin halinden anlarım." dedi. Yıllar önce Düzce'de yaşadıkları bir trafik kazasının ardından kamyon benzeri bir ambulansa tıkış tıkış doldurulduklarını belirten Erdoğan, "Yanımıza bir hemşire bile vermediler. Serumları, yaralı olanlarımız tutuyordu. Önce orada SSK'lı mı yoksa emekli mi olduğumuzu sordular. Yarı baygın haldeydim. Sonra bizi Bolu'da bir hastaneye götürdüler. Orada da aynı soru ile karşılaştık. SSK'lıyız diye bizi o devlet hastanesine almadılar. Biz bunları yaşadık." diye konuştu.

Sağlık sektöründe çağdışı manzaraları yıktıklarını ve yeni bir çağ açtıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Özel hastane, SSK yada devlet hastanesi ayrımını kaldıracağız dedik. yapamazsın dediler. Yaptık, oldu bitti. Artık ambulans hizmetlerinden ücret alınmıyor. 18 yaşına kadar olan hastalardan da ücret talep edilmiyor. Kimse artık hastanede rehin bırakılmıyor. Acil servis sayımızı üç katına çakırdık. Çıkılamayacak yerler için 82 kar ambulansını hizmete soktuk. Ayşe Bacım, Fatma bacım, artık doğumuna 10 gün kala evinden alınacak, doğumunun ardından da tekrar evine bırakılacak. Tek kuruş da ücret alınmayacak. Bunun ücreti Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Erdoğan konuşmasının ardından bazı bakanlar, milletvekilleri ve partililerin katılımı ile kurdeleyi keserek hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Hastanenin sahibi olan Külünk ailesi, Başbakan Erdoğan'a plaket ve bir vazo hediye etti.

cha



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,318 µs