En Sıcak Konular

'iki ülke ilişkileri derinleşecek'

7 Şubat 2010 15:39 tsi
'iki ülke ilişkileri derinleşecek' Cumhurbaşkanı Gül Hindistan'da. Delhi bize azıcık kırgın ama gönül alınıyor. Dahası ekonomik işbirliği için çok büyük imkanlar bulunuyor. Şaka değil; 600 milyar dolardan bahsediliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan'a orta dönemde 600 milyar dolarlık alt yapı yatırımı yapılacağını söyledi. Ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştireceğini belirten Gül, "Türkiye'nin önemli firmaları, büyük iş adamları, Hindistan'da ortak işler yapabilecek, Hindistan'a yatırım yapabilecek." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7-12 Şubat günleri arasında resmi temaslarda bulunmak üzere, THY'den kiralanan uçak ile saat 12:25'de Hindistan'a gitti. Cumhurbaşkanı Gül'e, eşi Hayrunnisa Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve çok sayıda önemli iş adamı eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan'ın ardından Bengladeş'de de resmi temaslarda bulunacak. Uçağa binmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'de ziyarete ilişkin basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı, ziyaretin cumhurbaşkanlığı düzeyinde 15 yıl sonra yapılan bir ziyaret olması bakamından önemli olduğuna dikkat çekti. Ziyaret sırasında Hindistan Cumhurbaşkanı Pratibha Devisingh Patil ile bir araya geleceğini kaydeden Gül,Hindistan'ın ardından Banledeş'e giderek burada da üst düzey görüşmeler yapacağını bildirdi. Hindistan'ın nüfus itibarıyla dünyanın 2. büyük ülkesi olduğunu belirten Gül, "Hindistan, Gayrisafi Milli Hasıla bakımından da harcama paritesine göre dünyanın 3.büyük ekonomisi. Dünyanın 3. büyük ekonomisi olmasına rağmen aynı zamanda kalkınmakta olan bir ülke sınıfına da giriyor." diye konuştu.

'HİNDİSTAN'DA 600 MİLYAR DOLARLIK ALT YAPI YATIRIMI YAPILACAK'

Hindistan'a orta dönemde 600 milyar dolarlık alt yapı yatırımları yapılacağını anlatan Gül, "Hindistan, çok büyük alt yapı noksanlığı olan bir ülke. Böyle bir ülkeye çok büyük bir iş adamı heyeti ile gidiyor olmamız önemlidir. Türkiye'nin önemli firmaları, büyük iş adamları Hindistan'da ortak işler yapabilecek. Hindistan'a yatırım yapabilecek. Ekonomik işbirliğimizin potansiyeli çok büyük olduğu için bu konuya büyük önem veriyoruz. Hindistan'da bulunduğumuz süre içinde oradaki şirketler, iş adamlarımızı kabul edecekler ve görüşmeler yapacaklar."ifadelerini kullandı.

'İki ülke arasındaki ilişkiler bu ziyaret ile daha da derinleşecek'

Hindistan ve Bangladeş ziyaretlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha fazla derinleştireceğini vurgulayan Gül, "Tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Hindistan ve Bangladeş ile ilişkilerimiz hızla gelişmektedir. Bu ziyaret nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleşeceğini düşünüyorum. Bu ülkelerdeki temaslarımda ikili ilişkilerin mevcut durumunu gözden geçirerek, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere her alandaki işbirliğimizin daha da geliştirilmesi imkanları üzerinde durulacak."şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs