En Sıcak Konular

Erdoğan milletvekillerini dinleyecek

7 Şubat 2010 14:55 tsi
Başbakan, gündemdeki konularla ilgili AK Parti'li vekillerin görüşlerini alacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın parti genel merkezi'nde AK Parti Meclis Grubunu toplayacak. Basına kapalı olarak gerçekleşecek toplantıda Erdoğan, "Demokratik Açılım" süreci, Anayasa değişikliği hazırlığı, darbe iddialarıyla ilgili milletvekillerinin görüş öneri ve eleştirilerini dinleyecek. Saat 14.00'de Genel Merkez'de gerçekleşecek toplantıya milletvekillerinin eksiksiz katılması istenirken, parti yöneticilerinin bir süre önce, 60'şar kişilik milletvekilleriyle yaptıkları istişare toplantıları rapor haline getirilerek Başbakan Erdoğan'a sunulmuştu. Erdoğan, hazırlanan raporda milletvekillerinin hangi konuda şikayetçi oldukları, Demokratik Açılım ve Anayasa değişikliği konusunda ne düşündüklerini bu kez milletvekillerinden dinleyecek.

NASIL BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ?

Bu hafta TBMM Genel Kurul'da, Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması hakkında hazırlanan ve referandum süresini 120 günden 60 güne indiren yasa değişikliği teklifinin görüşülmesi beklenirken, önümüzdeki günlerde bir anayasa değişikliğinin gündeme gelip gelmemesi de, milletvekilleriyle yapılacak toplantıda netlik kazanacak. Milletvekilleri daha önceki istişare toplantılarında, bir anayasa değişikliğinin artık olması gerektiği; ancak, olabilecek bir anayasa değişikliğinin toplumu germeyen bir düzenleme olması görüşleri dile getirilmişti. Anayasa değişikliği konusunda bir süre kamuoyunun tepkilerini izleyen Erdoğan, yarın yapılacak toplantıda milletvekillerinin görüşlerini alacak. Milletvekillerinin eğilimi doğrultusunda, anayasa değişikliğinin ya gündeme getirilmesi ya da tamamen gündemden çıkarılması netlik kazanacak.

DEMOKRATİK AÇILIM SÜRECİ

Demokratik açılım sürecini eleştiren bazı AK Parti'li milletvekilleri, bundan sonra izlenecek yolu da yine Erdoğan'dan dinleyecekler. Özellikle bölge milletvekillerinin bu süreçte alınan kararlarda etkin olmadıkları eleştirilerine de Erdoğan yanıt verecek ve bölge milletvekillerinin eleştiri, çekince ve önerilerini dinleyecek.

GENEL KURUL ÇALIŞMALARI

Milletvekillerinin değişik konularda, öneri, eleştiri ve şikayetlerini dinleyecek olan Başbakan Erdoğan, bazı konularda da milletvekillerine sitemlerini iletecek. Genel Kurul çalışmalarında sık sık toplantı yeter sayısının istenmesine kızan Erdoğan milletvekillerine bir kez daha, "İşiniz ne?" diye soracak. Genel Kurul çalışmalarına yeterli özeni göstermeyen milletvekillerine Erdoğan bu kez biraz daha sert uyarıda bulunacak. Parti yönetimi, bazı kararların alınması çerçevesinde yarınki toplantının önemli olduğuna dikkat çekiyor.

haberturk



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs