En Sıcak Konular

7 bin kişiye yeni iş imkanı

7 Şubat 2010 14:42 tsi
172 binin üzerinde çalışanı olan ve krizde işe alımları durduran bankacılık sektörü bu yıl 7 bin kişi istihdam edecek.

Sakin geçen 2009’dan sonra 2010’un, bankalar için atak yılı olacağı belirtiliyor. Yapı Kredi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu Türkiye’de tüm bankaların 2010’da toplam500 civarında yeni şube açacağını ve 7 bin kişiye yakın bir istihdam gerçekleştirileceğini söylüyor.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün de işe alımların  artacağını söylüyor ve ekliyor: “Sektördeki birçok oyuncu 2009’da erteledikleri yatırımharcamalarını 2010’da tekrar hayata geçirecektir. Hem şube açılışları hemde personel alımları açısından 2009 sektör genelinde frene basılan bir yıl oldu. Ekonomik gelişmeler beklendiği gibi olumlu yönde seyrederse 2010’da birçok banka genişleme politikaları izleyecektir.”

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 50’Sİ KADIN

Aralık 2009 itibarıyla bankada çalışan kadın ve erkek sayısı neredeyse eşit gibi. Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre tüm bankalarda toplam 86.359 erkek, 86.044 kadın çalışan bulunuyor. Yani erkek kadın çalışan sayısı arasında sadece 315 kişilik bir fark var.

TERFİLER EĞİTİMLE BİRLİKTE ALINIYOR

Bankacılıkta artık klasik terfi anlayışları değişti. ‘Senesini bitiren bir üst pozisyona geçer’ devri kapandı. Şimdi bankacılıkta başka dengeler söz  konusu. Çalışandan rakamsal anlamda beklenen başarıların yanı sıra artık eğitim de terfilerde büyük rol oynuyor. Çalışan bir üst seviyeye geçmek istiyorsa bunun gerektirdiği bilgiye sahip olmalı. Bu nedenle bankalar akademiler kuruyor, çalışanlarının eğitimine büyük yatırımlar yapıyor. Terfiler için farklı yapılar dikkat çekiyor.

Bazı bankalar belirli dönemlerde sınavlar yaparak çalışanını ölçüyor, aldığı nota göre terfisini gerçekleştiriyor. Bazı bankalarda terfi etmeniz için bazı rakamları ya da pozisyonunuz adına bazı standartları tamamlamanız bekleniyor. Bazılarında ise kariyer planınızdaki tüm eğitimleri gerçekleştirmeniz..

5 SENEDE YÖNETİCİ OLMA ŞANSI

Bankacılık, kariyerinde hızlı yükselmek isteyenler için uygun bir meslek. Çünkü terfiler birkaç sene içerisinde gerçekleşiyor. Yeni açılan şubeler çalışanlara hızlı yükselme imkânı sağlıyor. Cihangir Kavuncu banka çalışanlarının 4-5 senede yöneticiliğe yükselebileceğini söylüyor. 2010’da 500’e yakın şubesinin açılması 500 tane şube müdürünün atanmasıyla aynı anlama geldiğini, bu nedenle terfi olanaklarının da oldukça fazla olduğunu dile
getiriyor.

Türkiye Bankalar Birliği 2009 Aralık ayı verilerine göre Türkiye’deki bankalarda 2 bin 555 ilköğretim (yüzde 1), 39 bin 442 ortaöğretim (yüzde 23), 122 bin 39 yükseköğretim(yüzde 71), 8 bin 367 yüksek lisans ve doktora (yüzde 5)mezunu kişi çalışıyor. Uzmanlar, 80 sonrası doğumlulardan oluşan jenerasyon için bankacılığın oldukça uygun bir meslek olduğunu vurguluyor.

Teknolojiden bağımsız yaşamayan bu nesil için bankacılıkta sürekli teknolojiyle iç içe olmak da artı özelliklerden biri. Eğitime açık bu jenerasyon ayrıca kendini geliştirmek adına da bankalarda
tatmin edici uygulamalar bulabiliyor.

Bankacılık sektörü aynı zamanda ilanlarda deneyim bölümünde uzun seneler aramayan bir sektör.
Tabii ki belli pozisyonlar için deneyim şart ama çoğu banka çalışanlarını sıfırdan alıyor ve yetiştiriyor. Hatta bankalar üniversite kulüpleriyle de anlaşarak çalışanlarını daha okurken belirliyor ya da yeni mezunları yetiştirmek için çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

YENİ MEZUN ARANIYOR

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayburtluoğlu “Finansbank olarak ağırlıklı teknik bilgisi bizim tarafımızdan kazandırılacak ve Finansbanklı olarak yetişecek yeni mezun arayışındayız. Bu doğrultuda yeni mezunları istihdam ederek, teknik bankacılık konusunda gerekli eğitimleri vermeyi ve Finansbank değerleri ve kültürünü taşıyacak Finansbanklılar yaratmayı amaçlıyoruz.

Son yıllarda aramıza katılan çalışma arkadaşlarımızın yüzde 75’i bankacılık hayatına Finansbank’ta adım attılar” diyor. ING Bank İK ve Yönetim Hizmetler GenelMüdür Yardımcısı Nejat Bilginer ise şunları söylüyor:

“2010 bankacılık açısından kârlılığın azalacağı ve rekabetin artacağı bir yıl olacak.  Ekonomideki toparlanmanın yavaş olması sektörün büyümesini de sınırlandıracak. 2009 rakamları Türk bankacılık sektörünün esnekliğini kanıtladı ve sektör 2010’a iyi bir konumda giriyor.”

500 ŞUBE AÇILACAK

Yapı ve Kredi Bankası İnsan Kaynakları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, bu yıl Türk bankacılık sektörünün 500 civarında yeni şube açacağını ve 7 bin kişi istihdam edeceğini söyledi.

EĞİTİM TERFİ GETİRİYOR

Bankacılıkta klasik terfi anlayışının değiştiğini dile getiren uzmanlar rakamsal beklentilerin yanı sıra eğitimlerin de terfilerde önemli rolü olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre bir üst seviyeye çıkmak için artık bilgi gerekiyor.

YENİ MEZUN ARANIYOR

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayburtluoğlu, yeni mezun arayışında olduklarını ifade ediyor.

Çalışanlarında şirket kültürü oluşturmak istediklerini dile getiren Bayburtluoğlu, eğitimlere önem verdiklerini kaydediyor.

9.036 şubede 172 binin üzerinde çalışan

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Aralık 2009 itibarıyla Türkiye’de faaliyet
gösteren banka sayısı 45. Bu bankaların toplamda 9.036 adet şubesi bulunuyor. Ve sektörde şu an 172 binin üzerinde kişi çalışıyor.

bugün

 

 


 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs