En Sıcak Konular

Açlık grevindeki 3 TEKEL işçisi hastaneye kaldırıldı

7 Şubat 2010 14:07 tsi
TEKEL işçilerinin 3 gün önce başlattıkları açlık grevini sürdürüyor. Devam eden açlık grevinde rahatsızlanan 3 TEKEL işçisi hastanede tedavi altına alındı.

TEKEL işçilerinin 3 gün önce başlattıkları süresiz açlık grevi, TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde sürüyor.  Açlık grevine katılan işçiler, eylemlerine konferans salonunda devam ediyor. Eyleme, 16 kadın işçi de katılıyor.

Başlarına “siyah” kurdele bağlayan işçilerin üzerindeki beyaz önlüklerde de “Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeyi tercih ederim”, “Ölmek var dönmek yok”, “Sadece çocuklarım için”, “Çocuklarımızın geleceğini istiyorum” ifadeleri yer alıyor. İşçilerden bazılarının üzerlerindeki önlüklerde de çocuklarının fotoğrafları bulunuyor.

Açlık grevindeki bir işçi dün gece, 2'si de bugün ilk müdahalenin ardından ambulansla Numune Hastanesine kaldırıldı.

İşçilerin hastaneye götürülüşü sırasında konferans salonundaki ve dışarıdaki çadırlarda eylemlerini sürdüren işçiler çeşitli sloganlar attı.

Bu arada, açlık grevi başladığından bu yana 9 işçinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Gazete ve televizyonlarda TEKEL işçilerine ilişkin çıkan haberleri takip eden açlık grevindeki işçilere 14 görevli yardımcı oluyor. Görevliler, işçilerin sürekli takibini yapıyor ve şekerli su dağıtıyor.

Dışarıdaki çadırlarda eylemi sürdüren işçilere sabah saatlerinde CHP Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından çorba dağıtıldı.

Ayrıca TMMOB Maden Mühendisleri Odası ile Mersin'den gelen Çevre Mühendisleri Odası üyeleri, İstanbul İtfaiyesi işçileri ve Bursaspor taraftarları TEKEL işçilerini ziyaret ederek, eylemi desteklediklerini belirtti.

Açlık grevinin sürdüğü salonda bulunan sağlık görevlileri, işçilerin genel durumlarını kontrol altında tutuyor. Yetkililer, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 60 doktorun işçilere gönüllü sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti.

Doktorlar ise özellikle solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlara ve antibiyotike gereksinim duyulduğunu bildirdi.

hurriyet



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs