En Sıcak Konular

Doğu Anadolu donuyor

7 Şubat 2010 12:46 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuk etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımı, bölgedeki hava sıcaklıklarında düşüşe neden oldu.

Gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Erzurum'da 24, Ardahan'da 18, Kars'ta 16, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 5 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da eksi 8, Kars'ta eksi 3, Ardahan'da eksi 2, Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 6 derece olması bekleniyor.

Bölgede yaşamı olumsuz etkileyen dondurucu soğuk nedeniyle kara yollarında yoğun buzlanma meydana geldi. Buzlu yollardaki trafik akışında zaman zaman aksamalar oluyor. Yayalar da adeta buz pistine dönen kaldırımlarda yürürken hayli zor anlar yaşıyor.

Belediye ekipleri, kent merkezlerinde iş makineleriyle kar ve buz temizliği yaparken, Karayolları ekipleri de şehirler arası yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yürütüyor.

459 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Bölgede, Erzurum'da 188, Kars'ta 86, Bingöl'de 70, Ardahan'da 55, Tunceli'de 45 ve Muş'ta 15 olmak üzere toplam 459 köy yolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karla mücadele ekipleri, ulaşımın sağlanamadığı köylerde bulunan ve durumu ağır olan hastaları da hastanelere ulaştırıyor.

Erzurum'da son 24 saatte durumu ağırlaşan 3'ü hamile 4 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

aa



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs