'alçak koltuk' resti | " /> 'alçak koltuk' resti | "/>

En Sıcak Konular

Ayalon'un şoke eden 'alçak koltuk' resti

7 Şubat 2010 09:38 tsi
Ayalon'un şoke eden 'alçak koltuk' resti Münih Güvenlik Konferansı'nda Davutoğlu'ndan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'a 'alçak koltuk' resti.

Ayalon'a tokat gibi Türk tepkisi

Alçak Koltuk krizine yolaçan İsrail’e bir cevap da Münih’te verildi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Güvenlik Konferansı’na katılan Ayalon’la görüntü vermedi. Suudi yetkili de “Aptalca davrandınız” diye eleştirdi...

Almanya'da 46'ncısı gerçekleştirilen Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u alçak koltuğa oturtarak aşağılama girişiminde bulunan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'a ilginç bir tepki gösterdi. Dün gerçekleştirilen “Ortadoğu'da Güvenlik ve İstikrar” panelinde Davutoğlu'nun Ayalon'la birlikte görünmemesi için organizasyon heyeti, Türkiye'nin isteği doğrultusunda yeni düzenleme yaptı. Genelde tek oturum şeklinde gerçekleştirilen panel bu kez iki oturum halinde yapıldı.

DAVUTOĞLU DİNLEMEDİ

İlk oturuma Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suudi Arabistan'dan eski İstihbarat Şefi Prens Türki el Faysal ve Mısır'dan Hüsam Zeki ile birlikte katıldı. Konuşmasında “Ortadoğu için yeni bir vizyona ihtiyacımız var” diyen Davuoğlu, bölgenin tarihî ve kültürel geçmişinden dolayı günümüzdeki kötü imajı hak etmediğini ifade etti. Konuşmasını bitirdikten sonra Davutoğlu, ABD'nin Pakistan ve Afganistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke ile görüşmesi olduğu gerekçesiyle salondan ayrıldı. İkinci panelin konuşmacılarından olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Davutoğlu'nun ayrılmasından sonra sözlerine “espri” yaparak başladı ve ismini zikretmeden Suudi Arabistan temsilcisini eleştirdi.

“İsrail ile Filistin arasındaki sorunu hal yoluna koymak için iki devletli çözümden bahsediyorsunuz. Bu da iki panelli çözüm galiba. Bunun sebebi de bir önceki bölümde tam da benim yerimde oturan petrol zengini ülke temsilcisinin bizimle aynı panelde oturmak istememesiydi” sözlerini dinleyen Prens Türki el Faysal, cevap hakkını kullandı ve kürsüye çıkarak Ayalon'a, “Bu panelin tek bir oturumda yapılamamasının bir sebebi varsa o da sizin Türk Büyükelçisi'ne yönelik aptalca davranışınızdır” dedi.

Ayalon'un, Prens Türki el Faysal'ın bu çıkışına cevap vermek yerine salondaki tansiyonu düşürmeyi tercih ettiği gözlendi. “Madem aynı panelde değiliz ve bu sizin yüzünüzden değil, uzattığım eli sıkar mısınız? İster siz buraya gelin, ister ben sizin yanınıza geleyim” diyerek platformdan indi ve Prens Türki el Faysal'la tokalaştı.

Erhan Başyurt - Bugün



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs