En Sıcak Konular

Teğmenler olağanüstü korunacak

7 Şubat 2010 09:16 tsi
Teğmenler olağanüstü korunacak

'Amirallere suikast' davası 7 Mayıs'ta başlayacak. Mahkeme, 16'sı teğmen, 19 sanığın güvenliğini tehlikeye sokacak gösteri ve taşkınlığa karşı çok sıkı güvenlik önlemi istedi. Ergenekon ve Poyrazköy davaları için bile yapılmamıştı.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç ile dönemin Donanma Komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleneceği iddiasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın hazırladığı iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı. İddianamenin kabulüyle açılan davanın 16'sı teğmen biri albay, ikisi sivil 19 sanığı var. Savcı tarafından gönderilen iddianameyi inceleyen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek bir tensip tutanağı ile duruşmalar için gün verdi. Mahkemenin tensip tutanağına göre sanık sayısının çok olması nedeniyle ilk celse 3 gün sürecek. İlk celse için 7, 14 ve 17 Mayıs 2010 tarihleri belirlendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı tensip tutanağında, daha önce örneğine rastlanmamış ilginç bir karar aldı. Mahkeme 7 Mayıs'ta başlayacak olan duruşma sırasında ve sanıkların getirilip götürülüşleri esnasında 'çok sıkı' önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

TAŞKINLIK ÇIKMASIN

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tensip tutanağında şunlar yazıldı:

'İş bu dava ile ilgili olarak gerek sanık sayısının fazlalığı ve dosya içeriği ile isnat edilen suçların mahiyetine göre bu dava dosyaları ile ilgili duruşmaların 07/05/2010-14/05/2010 ve 17.05.2010 tarihleri itibarıyla duruşmaları yapılacağından gerek bu dosyada tutuklu sanıkların 3 gün boyunca cezaevinden duruşmalara getirilmeleri sırasında ve gerekse duruşmaların yapılacağı Beşiktaş İstanbul Adliyesi'nde ve ayrıca bu adliyenin çevresinde tutuklu sanıklar ve ayrıca aynı duruşmalara gelecek diğer tutuksuz sanıklarla ilgili olarak bütün sanıkların güvenliklerini tehlikeye sokabilecek hareketlere karşı ve yine adliye çevresinde bazı gösterilere ve taşkınlıklara karşı çok sıkı güvenlik önlemlerinin aldırılmasına, bu hususta gereğinin takdiri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına oy birliğiyle karar verildi.'

ERGENEKON VE POYRAZKÖY'DE İSTENMEDİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davası ile Ergenekon ve Poyrazköy iddianamelerinin ardından hazırlanan tensip tutanaklarında daha önce böyle bir karara yer verilmemişti. Duruşmalara 3 ay olmasına rağmen mahkemenin teğmenleri korumak için olağanüstü güvenlik istemesi olası intiharlara ve saldırılara karşı önlem olarak yorumlandı. Cumhuriyet Savcılığı'nın mahkemenin talebi doğrultusunda İstihbarat ve Terör şubelerini harekete geçirmesi bekleniyor.

7 MAYIS'A DİKKAT!

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Amirallere Suikast' iddianamesini kabul ettikten sonra, duruşma günlerini belirlediği tensip tutanağında davanın görüleceği tarihlerde çıkabilecek olaylara karşı üç ay önceden uyarıda bulundu.

Akşam



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs