En Sıcak Konular

Eski Bakan Sönmez'e verilen hapis cezası onandı

0 0 0000 00:00 tsi
Yargıtay 8. Ceza Dairesi,İskenderun İthal Kömür Santralı ihalesindeki usulsüzlük nedeniyle eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Devlet Bakanı Birsel Sönmez ile eski TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi hakkında verilen 2'şer yıl hapis cezasını onadı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ihale hükümlerine aykırı olarak İskenderun İthal Kömür Santralı bağlantı hattının yapımı için düzenlenen açıklama tutanağında imzaları bulunan eski TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, yardımcısı Ünal Peker, eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Devlet eski Bakanı Birsel Sönmez, dönemin bakanlık bürokratları Timuçin Tümer, Nedim Seçkin Ülgen, Yılmaz Soysal, Emin Bilen ve Saba Soytekin'i, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun “görevi kötüye kullanma” suçunu düzenleyen 257/1. maddesi uyarınca 2'şer yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, temyiz istemini karara bağladı. Daire, Muzaffer Selvi, Birsel Sönmez, Ünal Peker ve Necip Timuçin Tümer'e verilen 2'şer yıl hapis cezasını onadı.

Daire, dönemin bürokratları Nedim Seçkin Ülgen, Yılmaz Soysal, Emin Bilen ve Saba Soytekin'e aynı suçtan verilen 2'şer yıl hapis cezasını ise bozdu. Daire, bu kişilerin suçlarının, 765 sayılı TCK'nın “görevi kötüye kullanma” suçunu düzenleyen 240. maddesinin 2. fıkrasına göre değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

İDDİALAR

“Beyaz Enerji” soruşturmasını başlatan kapatılan Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 313. maddesinde değişiklik yapılmasının ardından, İskenderun İthal Kömür Santralı ihalesiyle ilgili dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, ihalede, 20 yıllık süreç için enerji satış fiyatı ve diğer konularda en ucuz teklifi Intergen Enka Exxon, ikinci en ucuz teklifi ise Siemens Steag konsorsiyumunun verdiği ifade edilerek, TEAŞ Yönetim Kurulu'nun, 3 Ekim 1997'de monopole yol açmamak, rekabetin önünü açmak ve riski yaymak gerekçeleriyle, ihalenin, en ucuz teklife inmeleri halinde Siemens Steag konsorsiyumuna verilmesi yönünde oy birliğiyle karar aldığı ifade ediliyordu.


hürriyet



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs