En Sıcak Konular

“Özgür” ABD’lilerden Tuncay’a destek!

0 0 0000 00:00 tsi
“Özgür” ABD’lilerden Tuncay’a destek! Adamlar dünyanın öbür ucunda, ABD’de… Ama kuruluş amaçları “dünyada özgürlüğün yayılması(!)” olduğu için haliyle Türkiye ile de yakından ilgileniyorlar.  Evet, “bağımsız” bir sivil toplum örgütü olarak tanınan Free

Freedom House, hükümetin son günlerde “bazı medya organlarına gözdağı verme girişimlerinden” endişe duyduğunu ifade etti ve hükümete, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde basın özgürlüğüne saygı göstermesi için çağrıda bulundu. 

Örgütün yaptığı açıklamada  AK Parti iktidarını eleştiren Kanaltürk TV’ye son haftalarda eleştirel haberlerinden vazgeçmesi için yetkililer tarafından gözdağı verildiği belirtildi.
Bu girişimler arasında Maliye Bakanlığı tarafından Kanaltürk TV’nin finansal faaliyetleri, vergi kayıtları, banka hesapları ve yöneticileri ile çalışanlarının gelirleri ile yönetimde görev yapanların yakınları ve kanalın programlarına çıkan konukların bile kişisel hesaplarının incelendiğine dikkat çekildi.

Bu ve buna benzer girişimlerin başka medya kuruluşlarına da yapıldığını savunan  açıklamada, aralarında Türk Basın Konseyi Başkanı da bulunmak üzere gerek yerel gerekse uluslararası örgütlerin bu durumu derhal kınadıklarına işaret edildi.
 
"Atılan olumlu adımlarla çelişiyor"

Freedom House’un yayımladığı Freedom of Press araştırma raporunun editörü Karin Karlekar, “Demokratik toplumlarda kurnazlıkla yapılan bu tür gözdağı yöntemlerine yer yoktur ve bu durum son altı yıl içersinde Türkiye’nin basın özgürlüğünü daha iyi hale getirmek için attığı olumlu adımlarla çelişmektedir” dedi.

Freedom House’un basın özgürlüğü konusunda yaptığı en son araştırma olan “Freedom of the Press 2006” raporunda Türkiye’de medya koşullarının “kısmen özgür” olduğu ileri sürülüyor.

cnntürk



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,258 µs