En Sıcak Konular

5’li çete günah çıkartıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
5’li çete günah çıkartıyor! 28 Şubat'ın 5'li çetesi olarak bilinen iş ve işveren temsilcileri, post modern darbenin ülkeye zarar verdiğini söyledi. İşte postmodern darbeye çanak tutanların itirafları…

Postmodern 28 Şubat darbesi 10. yılına girerken kamuoyu tarafından 5'li çete olarak tanımlanan işçi ve işveren örgütlerinin temsilcileri, hem aradan geçen 10 yılı hem de 28 Şubat sürecinin argümanlarıyla sürdürülen bugünkü tartışmaları Yeni Şafak için değerlendirdi.

OLMASAYDI İYİ OLURDU

Refik Baydur: 28 Şubat bugünden bakınca olmaması daha tercih edilir bir olay olarak yorumlanabilir. Ama o dönem bazı tahrikleri de atlamamak lazım. Örneğin ben Sincan'da yaşanan olayları hiç tasvip etmedim. Orada belediyenin de açık bir tahriki vardı. 28 Şubat Türkiye'ye bir zarar vermiş midir? Bence vermemiştir. Ama elbette toplumda bazı sıkıntılar endişeler yarattı. Bugünkü hükümet de işte bu endişelerin sıkıntısını çekiyor. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden de Türkiye'de bazı gerginlikler yaşanıyor. Ama bu gerginliklere hiç gerek yok.

ARTIK MECLİSE GÜVENELİM

Fuat Miras: 28 Şubat'ta Türkiye'de demokrasinin yaşaması için mücadele ettik yoksa demokrasinin kesintiye uğratılması için girişimde bulunmadık. İstedik ki toplumdaki kutuplaşmalar ortadan kalksın. Bu mücadele neticesinde Türkiye'de her şey normal seyrettiyse bunda bizim de bir ölçüde payımız vardır diye düşünüyorum Artık o süreç tamamlanmıştır. Şimdi geçmişten ders çıkararak bugün aynı gerginlikleri yaşamamalıyız. Örneğin cumhurbaşkanlığı seçimi toplumu geren bir konu olmamalı. Kişiler üzerinden toplumu germeye gerek yok.

DEMOKRASİYE İHTİYACIMIZ VAR

Bayram Meral: Biz 28 Şubat'tan önce Necmettin Erbakan'ı ziyaret ettik. 5'li inisiyatif olarak kendisine bazı belediyelerin demokrasiye zarar verici davranışlar içinde bulunduğunu söyledik. Bizim çalışanlar olarak her zaman demokrasiye ihtiyacımız var. Ben o zaman sendikacıydım. 12 Eylül'ü yaşadım. Askeri darbelerin çalışanlara ne tür zararlar verdiğini iyi biliyorum. Biz o zaman tekrar ben-zer şeylerin yaşanmasına engel olmak istedik. Demokrasinin devamını sağlamaya çalıştık. Bunun için uyarılarda bulunduk. Bugün de Türkiye'de geçmiştekine benzer bir takım gerginlikler yaşanıyor. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden toplum geriliyor. Ben korkarım karanlık bir döneme girdiğimizi düşünüyorum.

ERDOĞAN DELİKANLI

28 Şubat sürecini Zaman'a değerlendiren dönemin DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak ise, “Necmettin Erbakan o dönemde ürkmüştü, Erdoğan gözümde bir delikanlıdır. Gitti hapis yattı, geldi iktidar oldu” dedi. Genelkurkmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın o dönem darbeden yana olmadığını belirten Budak, Çevik Bir'in daha ileri gidebileceğini söyledi. Budak “Ancak o gün o müdahaleyi yapmak isteyenler 2002'de AK Parti'nin iktidar olmasını engelleyemedi. Öyleyse askerin siyasetle ilgili öngörüsü yeterli değil. Asker askerliğini yapacak” diye konuştu. “Erdoğan Köşk'e çıkacak gibi görünüyor” diyen Budak, bunun bir sıkıntı yaratmayacağını da sözlerine ekledi.

Yeni Şafak



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs