En Sıcak Konular

''CHP ve MHP'nin midesine oturdu''

3 Şubat 2010 22:42 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçilmesinin muhalefette yaptığı etkiyi anlattı.

Kılıç, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, AKPM Başkanlık seçimlerinde, MHP'li Milletvekillerinin Çavuşoğlu'nu desteklemedikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

AKPM Genel Kurulunda, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan önceki İspanyol Başkanın 2 yıl olan görev süresinin bir yıl uzatılarak 3 yıla çıkarılmasına ilişkin raporun görüşmeleri sırasında, MHP'li Tuğrul Türkeş ve CHP'li Birgen Keleş'in ''Türkiye'nin ulusal çıkarlarının aleyhine bir tutum takındıklarını'' iddia eden Kılıç, söz konusu raporun görüşmeleri sırasında Türk parlamenterlerin verdikleri 2 ayrı önergeyle, İspanyol Başkanın görev süresinin 1 yıl uzatılmaması ve AKPM Başkanlığına Mevlüt Çavuşoğlu'nun hemen seçilmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

''Türk parlamenterler tarafından lehimizdeki 2 adet önergenin oylama işlemlerine, MHP'li Tuğrul Türkeş orada olduğu ve Çavuşoğlu tarafından bizzat uyarıldığı halde katılmamıştır. CHP'li Birgen Keleş ise önergelerin ikisine de ret oyu kullanmıştır'' diyen Kılıç, şunları kaydetti:

''Her milletten parlamenterlerin lehimize kullandıkları oylarla Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkan seçilmesini sağlayan Türk Milletvekillerine ait önergeler, 46'ya karşı 47 oyla kıl payı kabul edilebilmiştir. Yabancı parlamenterlerden bir teki bile karar değiştirmiş olsaydı, Tuğrul Türkeş'in oylamaya katılmaması ve Birgen Keleş'in ret oyu kullanması nedeniyle, bir Türk Milletvekili olan Çavuşoğlu, AKPM Başkanlığına seçilememiş olacaktı.

Türkiye adına orada bulunup bu oylamaya katılmayan Tuğrul Türkeş'i ve katılıp ret oyu kullanan Birgen Keleş'i milletim adına kınıyorum ve kendilerine soruyorum; Bu mudur sizin milliyetçiliğiniz? Bu mudur sizin cumhuriyetçiliğiniz? AKPM Başkanlığına Çavuşoğlu'nun seçilmesi AK Parti Hükümetinin artılar hanesine yazılacağı düşüncesiyle Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletine karşı hasmane tutum takınmaya utanmadınız mı? Bu tavrınızdan sıkılmadınız mı? Ne yüzle, hangi yüzle çıkıp hala konuşabiliyorsunuz? Net bir şekilde ifade ediyorum; Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanı olması MHP ve CHP'nin midesine taş gibi oturmuştur. Hazım sorunu yaşayan bu 2 parti, bu büyük başarıyı içine sindirememiştir. MHP ve CHP sadece içerde değil, Türkiye'nin dış politikadaki menfaatlerine karşı da ruh ikizi bir tutum ve tavır içendedir.''

Kılıç, CHP ve MHP'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çapında ve kapasitesinde bir siyasetçi olmadığını belirterek, ''Ruh ikizi bu iki partinin yarattığı kısır döngüler, Türk Milletine geçmişte olduğu gibi bugün de büyük zararlar vermektedir'' diye konuştu.

Ermeni ve Rus devlet adamlarının bile arayıp tebrik mesajı gönderdiği Çavuşoğlu'nu, bugüne kadar CHP ve MHP genel başkanlarının telefonla bile aramadıklarını ifade eden Kılıç, bunu milletin vicdanına havale ettiklerini söyledi.

aa



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs