En Sıcak Konular

Akdağ: Osman Durmuş kamuoyundan özür dilemeli

3 Şubat 2010 20:36 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yumruklaşmaya varan tartışmanın sebebinin MHP Milletvekili Osman Durmuş'un Peygamber ismi ve dinen önemli başka bir konuyu bir araya getirerek yaptığı alaycı konuşma olduğunu s

Akdağ, Durmuş ve MHP'nin halkın dini duygularını rencide eden sözlerinden dolayı kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Medya Temsilcileri ile Çırağan Sarayı'nda yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin dün akşam Meclis'te yumruklaşmaya varan tartışmayı hatırlatması üzerine Akdağ, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Yaşanan arbedede Meclis İdare Amiri Konya Milletvekili Orhan Erdem'in darp edildiğini anlatan Akdağ, "Meclis idare amirleri bu çeşit gerginliklerde araya girerek gerginliği önlemeye çalışan arkadaşlarımızdır. Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem bey, gerçekten çok ciddi bir darbe almış durumdadır bu sebeple de dün gece hastaneye yatırılarak takip edilmeye başlanmıştır. Kendisine Allah'tan şifalar diliyorum. Bu çeşit gerginlikler hiç olmasa hepimiz budan çok daha mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.

Olayların altındaki temel sebebin MHP Milletvekili ve Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un "Siz peygamber kabul edilen bir Başbakan'ın eşini nasıl içeri almazsınız. Beyaz önlüklüler, ben de sizin muayenehanelerinizi kapatayım da görün" şeklindeki sözleri olduğunu söyleyen Akdağ, "Dün açıkça hepimiz için son derece önemli olan, yani Müslüman inancına sahip olanlar için son derece önemli olan peygamberimizin ismi, yine dinin gerekleri olarak düşünülen bir başka hususla bir araya getirilerek adeta alay edilircesine bir konuşma yapılmıştır. Müstehzi bir ifadeyle bu konuşma yapılınca mecliste bu olaylar olmuştur. Sayın Osman Durmuş'un ifadeleri ağza alınmayacak, çirkinlik numunesi olarak tarihe mal olacak ifadedir. Ben ümit ediyorum ki ya bu kişinin kendisi yada partisi bu talihsiz beyanlardan dolayı halktan özür dileyecektir. Bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar bu beyanlardan sadece Ak Partililerin Recep Akdağ, Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, millet burda ileri derecede rahatsız olmuş durumdadır. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİ BİR SAAT MUMCU'NUN OTURUMU YÖNETMİSİNİ BEKLEDİ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Meclis Başkanvekili Gülal Mumcu'yu uyarmasının demokratik bir hak olduğunu aktaran Akdağ, "Bu demokrasinin bir gereğidir ve son derece normaldir. Sayın Bülent Arınç'ın başkana yaptığı uygulamanın yanlış olduğunu söylemesi tamamen demokratik bir tepkidir. Tam tersine biz orda milletvekili olarak 1 saat Sayın Meclis Başkanvekili'nin oturumu yönetmesi için bekledik. İç tüzükte böyle bir şey yok. Orada o kadar milletvekilin bekletmeye de kimsenin hakkı yok." diye konuştu.

AK Parti eski Aydın İl Başkanı İsmail Eser'in partiden ihracıyla ilgili soru üzerine Akdağ, bu konunu parti içinde halledileceğini bildirdi. Osman Durmuş'un ifadelerini "Yanlış sözleri üzerine yapılmış sözler" olarak niteleyen Akdağ şöyle konuştu: "Yanlış beyanı olan bir kişinin bu beyanından hareketle siz böyle konuşma yapamazsınız. Buna hakkınız yok. Bundan bütün halk, ülkede yaşayan yüzde 99'u Müslüman olan insanları rencide edersiniz. İnsanların maneviyatı, kutsalları, inançları önemlidir. Bunlara saygı göstermeniz gerekir. Öyle ulu orta alay eder gibi bu konuları gündeme getiremezsiniz. Dünyanını neresinde bunlar yapılırsa tepki alır, insanlar buna razı olmaz."

Basın mensuplarının sorusu gazetelerde yayınlanan ve ceketi sıyrılmış şekilde çekilen fotoğrafları hatırlatması üzerine Akdağ, "Fotoğraflara neyin yansıdığından çok orada ne olduğu önemlidir. Bir meclis idare amiri muhalefet partisi milletvekillerince resmen darp edilmiştir. Bunları konuşmak lazım. Ortada somut olaylar var. Hepinize çok teşekkür ediyorum." cevabını verdi.

cihan
 

 

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs