İnadı bırak | " /> İnadı bırak | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a çağrı: İnadı bırak

3 Şubat 2010 20:02 tsi
Baykal'dan Erdoğan'a çağrı: İnadı bırak  
CHP lideri, TEKEL işçileri için hükümetin bir an önce çözüm bulması gerektiğini söyledi...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tekel işçilerinin eylemine ilişkin olarak hükümetin biran önce soruna çözüm bulması gerektiğini belirterek, ''Sorun bir vicdan sorunu haline gelmiştir. İnadı bırakmak ve bu insanların haklı taleplerine cevap vermek gerekir'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, Tekel işçilerinin eylemi de ele alındı.

Baykal, eylemin artık sıradan bir işçi direnişi olmaktan çıktığı ve ülkedeki pek çok sorunun gündeme gelmesini sağladığını belirtti. Tekel işçilerinin eylemine çeşitli kesimlerin verdiği desteğin de ülke açısından gurur verici olduğuna işaret eden Baykal, ''İktidar artık daha fazla inat etmemelidir. Bu sorun bir vicdan sorunu haline gelmiştir. İnadı bırakmak bu insanların haklı taleplerine cevap vermek gerekir'' dedi.

Toplantıda ''Anayasa değişikliği'' konusu da gündeme geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarının değişiklik paketini referanduma götürmeye çekindiğini gösterdiğini ileri süren Baykal, ''Başbakan'ın esas korkusu referandum. Biz diyoruz ki keşke referanduma götürse de halktan boyunun ölçüsünü alsa. Ancak bunu halkın karşısına götürmekten korktukları anlaşılıyor'' görüşünü savundu.

Deniz Baykal, Doğan Grubuna verilen vergi cezasının bir bölümünün mahkeme tarafından iptal edilmesine ilişkin verilen da kararın, medyaya dönük baskıların hukuki bir dayanağının olmadığını gösterdiğini iddia etti.

TBMM'DE YAŞANAN GERGİNLİK

Bu arada CHP, Merkez Yönetim Kurulu, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün yaşananlar nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ve İstanbul milletvekili Çetin Soysal'dan özür dilemesi talebinde bulunma'' kararı aldı.

Arınç'ın Meclis Başkanvekili'nin odasına ''izinsiz ve davetsiz olarak girmesinin bugüne kadar yaşanmamış bir olay olduğu'' değerlendirmesinde bulunan MYK, yaşananın yürütmenin yasama üzerindeki baskı kurma isteğini yansıttığını ileri sürdü.

MYK, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın ''alkollü olduğu'' yönündeki sözleri de ''iftira'' şeklinde değerlendirerek, bu tür iftiraların kabul edilemez olduğunu belirtti.

aa



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs