En Sıcak Konular

Erdoğan'a suikast girişimine 10 ay hapis

3 Şubat 2010 19:40 tsi
Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl 16 Mart'ta Tekirdağ'da düzenlenen mitingte 'suikast girişinde bulunduğu' iddia edilen Muammer Altunbaş için Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi verilen cezayı açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçen yıl 16 Martta Tekirdağ'da düzenlenen mitingde ''suikast girişiminde bulunduğu'' iddia edilen Muammer Altuntaş'a ''tehdit eylemi''nden 5 ay, ''ruhsatsız silah bulundurmak ve suçta kullanmak'' suçundan ise 10 ay hapis ile 500 lira para cezası verdi. Mahkeme heyeti, Altuntaş'a verilen cezanın 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine çevrilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, bir önceki davada sanık avukatlığından ayrılan Akın Gülbahar'ın yerine ilgili kanuna göre Musa Varol'u atadı.

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Altuntaş ve avukatı Musa Varol katıldı.

Duruşmada sanık Altuntaş, Mahkeme Başkanı Atilla Rahman'ın ''Savunma dilekçene eklemek istediğin bir şey var mı?'' sorusunu ''Hayır yok. Yüce mahkeme ve adaletinize güveniyorum'' diye yanıtladı.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanık Altuntaş'ın ''Kamu görevlisine yönelik öldürmeye teşebbüs'' suçlamasının hareket halinde kalıp, fiili teşebbüse geçmediğine dikkati çekerek, suç unsuru taşımadığına karar verdi.

''Tehdit eylemi'' suçlamasında ise Altuntaş'a 5 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, ''Ruhsatsız silah bulundurmak ve suçta kullanmak'' suçundan ise 10 ay hapis cezası ile 500 TL para cezası verdi. Mahkeme heyeti, Altuntaş'a verilen cezayı 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine çevrilmesini kararlaştırdı.

Dava bitiminden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altuntaş, bir muhabirin ''Bu cezayı bekliyor muydunuz?'' sorusu üzerine, ''Bu kararla da mutluyum. Artık kendi yolumu çizeceğim. Hayat devam ediyor. Durmak yok, yola devam. Başbakan'a daha önce de özürlerimi iletmiştim. Ama bir özür ile olmuyor. Keşke bunu yapmasaydım, pişmanım'' dedi.

AK Parti tarafından 16 Martta Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı mitingde, ruhsatsız tabancayla yakalanan Muammer Altuntaş, tutuklanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede, Altuntaş hakkında 13 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemişti.

aa
 

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs