En Sıcak Konular

Bolu Dağı Tüneli ulaşıma kapadı

3 Şubat 2010 19:57 tsi
D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tünelinde iki tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Yolun açılması için çaba harcayan trafik ekiplerinin sürücülere uyarılar var.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bolu Dağı'nda aralıksız olarak devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli'nde ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Karayolları ekipleri güzergahlarda aralıksız olarak karla mücadele çalışmasını sürdürürken, trafik ekipleri güzergahların tamamında zincir uygulaması başlattı.

Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Bolu genelinde etkili olduğunu ifade ederek, ''Ekiplerimiz güzergahlarda sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bolu Dağı Tüneli viyadükleri üzerinde çok sayıda tır yolda kaldı. Yolda kalan tırların kaldırılması için çalışmalar devam ediyor'' diye konuştu.

D-100 karayolu ve TEM otoyolunda zincir uygulamasına başlanırken, trafik ekipleri, sürücüleri, etkili kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor, araçlarında da çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istiyor.

ADANA- KAYSERİ KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Adana-Kayseri kara yolunun şiddetli tipi, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karayolları 56. Şube Şefliği sorumluluğundaki, D815-02 Adana-Kayseri devlet kara yolu Saimbeyli ilçesine bağlı Obruk mevkisindeki şiddetli tipi, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bu arada, Tufanbeyli ilçesinde, Jandarma Trafik ekiplerinin isteği üzerine, belediye hoparlöründen yapılan anonslarda, Tufanbeyli-Kayseri kara yolunda ulaşımın sağlanamadığı, trafik ve can güvenliği açısından vatandaşların yola çıkmamaları uyarısı yapıldı.

BURSA-YALOVA KARA YOLU SÜPÜRGELİK MEVKİSİNDE ZİNCİRSİZ ARAÇLAR YÜZÜNDEN TRAFİKTE AKSAMA YAŞANIRKEN, KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Kar ve tipinin etkili olduğu Bursa-Yalova kara yolu Süpürgelik mevkisinde zincirsiz araçlar yüzünden trafikte aksama yaşanırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Bursa-Yalova yolu Süpürgelik mevkisinde, zincirsiz trafiğe çıkan çok sayıda araç yol kenarında bekletiliyor.

Çoğunluğunu tırların oluşturduğu araç kuyruğunun, kilometrelerce uzadığı görüldü.

Bursa-Yalova kara yolunda trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

UŞAK-İZMİR KARA YOLUNUN UŞAK YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI

Uşak-İzmir kara yolu, heyelan nedeniyle tek yönlü trafiğe kapandı.

Alınan bilgiye göre, Uşak-İzmir kara yolundaki Yenişehir rampalarında, sabah saatlerinde iki ayrı noktada heyelan oluştu. Toprak kayması nedeniyle kara yolunun İzmir'den Uşak'a geliş istikameti ulaşıma kapandı.

Karayolları 25. Şube Şefi Mustafa Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle yolun iki noktasında toprak kayması meydana geldiğini, büyük kütleli kayaların yolu kapattığını belirtti.

Toprak kaymasının ardından bölgeye ekip sevk ettiklerini ve yolu temizleme çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Karadağ, halen Uşak-İzmir kara yolunun Yenişehir rampalarındaki 2,5 kilometrelik kesimde tek şeritten sağlanan ulaşımın normale dönmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

AKSEKİ- SEYDİŞEHİR KARAYOLU AÇILDI

Buzlanma ve sis trafiğe kapatılan Akseki-Seydişehir kara yolu, ulaşıma açıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gece yağan kar nedeniyle Yarpuz beldesinden sonra buzlanma meydana gelen Akseki-Seydişehir kara yolunda araçların geçişine izin verilmeye başlandı.

Trafik ekiplerinin zinciri bulunmayan araçların geçişlerine ise izin vermediği bildirildi.

Akseki-Seydişehir karayolu, sis ve 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle yaklaşık 3 saattir trafiğe kapalıydı. Araçlar, Akseki'nin Yarpuz beldesi yakınlarındaki dinlenme tesislerinde bekletiliyordu.

BOLU'DA 154 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 145 köy yolu ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu merkezde 75, Gerede ilçesinde 50, Göynük ilçesinde 20 köy yoluyla ulaşım kesildi.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-BOLU DAĞI'NIN İSTANBUL-ANKARA YÖNÜ ULAŞIMA KAPANDI

TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli İstanbul-Ankara istikameti, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayan iki tır nedeniyle ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli İstanbul-Ankara istikameti Abant kavşağı yakınlarında, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle iki tır kaydı.

Araçların kayması nedeniyle kapanan yolun açılması için karayolları ekipleri ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Trafik Ankara -İstanbul istikametinde ise kontrollü bir şekilde seyrediyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücüleri, kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarırken, kapanan yolunda kısa sürede trafiğe açılacağını ifade ettiler.

ajanslar

 



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,596 µs