En Sıcak Konular

Sağanak yağış Bodrum'u felç etti

0 0 0000 00:00 tsi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış turistik ilçede hayatı felç etti.

Gümbet'te birçok apart otel ve yazlıkçıların özel villaları su bastı. Polis, itfaiye ve zabıta ekipleri ile özel vidanjörler sabaha kadar seferber oldu.

Bodrum'da akşam saatlerinden başlayan sağanak yağış ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Bodrum'un şehir merkezi, Gümbet, Kumbahçe mahalleleri ile Ortakent-Yahşi, Bitez ve Konacık beldelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 40'dan fazla otel, motel ve apart oteller ile villaların zemin ve bodrum katları sular altında kaldı. Bir çok vatandaş evlerinde mahsur kalırken, kimisi de evlerine giremedi. Belediye vidanjörleri ve özel vidanjörler ile traktörler sabaha kadar binaların alt katlarına dolan suları boşaltı.

Elektriklerin uzun süre kesildiği ve iletişim hatlarında da sık sık arızaların yaşandığı Bodrum'da metrekareye yaklaşık 42 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Bodrum'un özellikle Gümbet Semti'ndeki trilyonluk villaları ve turistik tesisleri Gökçeler ve Pedasa yaylasından gelen sel suları vurdu. Sabaha kadar çalışan Bodrum Belediyesi zabıta ve itfaiye müdürlüğü ekipleri lüks villaların tamamen sular altında kalmasını, iş makinaları ile yollara dev kanallar açarak önleyebildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis ekipleri de sabaha kadar devriye gezerek dere yataklarındaki sokaklara araç park edilmemesini, park halindeki araçların ise kaldırılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Birçok araç göle dönen Bodrum sokaklarında arıza yapınca, trafik akışında da zaman zaman sıkışıklık yaşandı. Konacık'ta Ali Çimen isimli çobanın üç küçük baş hayvanının Azap deresinde sel sularına kapılarak telef olduğu belirtildi. Yaklaşık üç saat süren sağanak yağış Bodrum'da sabaha karşı saat 02.00 sıralarında etkisini yitirdi. Bodrum Meteoroloji yetkilileri sağanak yağış tehlikesinin geçmediğini, yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği uyarısında bulundu.

Hürriyet



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs