En Sıcak Konular

Yoğun kar yağışı Türkiye'yi fena karıştırdı

3 Şubat 2010 18:36 tsi
Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Uçak seferleri iptal edildi, yollar ulaşıma kapandı, elektrikler kesildi. İşte il il Türkiye'de kar yağışı nedeniyle yaşananlar:

Aralarında THY'nin bugün yapılması gereken TK-758 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve TK-759 sefer sayılı Sivas-İstanbul seferinin de bulunduğu bazı uçak seferleri, hava meydanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Sivas merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı. Sivas'ı Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirlere bağlayan Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle ulaşım, zaman zaman aksadı.

-ADANA

Karayolları 56. Şube Şefliği sorumluluğundaki, D815-02 Adana-Kayseri devlet kara yolu Saimbeyli ilçesine bağlı Obruk mevkisindeki şiddetli tipi, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Tufanbeyli ilçesinde, Jandarma Trafik ekiplerinin isteğiyle, belediye hoparlöründen yapılan anonslarda, Tufanbeyli-Kayseri kara yolunda ulaşımın sağlanamadığı, trafik ve can güvenliği açısından vatandaşların yola çıkmamaları uyarısı yapıldı.

-DÜZCE

Bolu Dağı Düzce kesimi Bakacak ve Karanlıkdere bölgesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyon Amirliğine bağlı ekipler tarafından D-100 kara yolunun Bolu Dağı Kaynaşlı çıkışından itibaren tırların zincirsiz geçişine izin verilmedi. D-655 kara yolunun Kabalak ve Hiciz Rampası mevkisinde de tipi nedeniyle Boğaziçi beldesinden itibaren zincir takmayan araçların Zonguldak istikametine geçişi engellendi.

TEM oto yolunda Karayolları ekiplerinin yoğun çalışması sonucu herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişini kullanmak isteyen tehlikeli madde taşımayan tırlar, TEM otoyolu tünel istikametine yönlendirildi.

-ANTALYA

Gece yağan kar nedeniyle Yarpuz beldesinden sonra buzlanma meydana gelen Akseki-Seydişehir kara yolunda görüş mesafesinin bir metreye kadar düşmesiyle araçların geçişine izin verilmedi. Akşama doğru ulaşıma açılan yolda zincir takılı araçların geçine izin veriliyor.

-BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesi arasında, 1 otobüs, 3 otomobil, 1 minibüs ve 2 kamyon mahsur kaldı. Otobüs yolcularının, 112 Acil Sağlık ekiplerini arayarak yardım istemesi üzerine, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

Araçlarında mahsur kalan 13'ü çocuk 91 kişi, yaklaşık 5 saat sonra kurtarıldı. Yolculara, belediye tarafından ulaştırılan sıcak içecek ve yiyecekler dağıtıldı.

-KONYA

Konya-Afyonkarahisar kara yolunda kar ve buzlanmadan dolayı maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi.

Karayolları ekiplerinin, gizli buzlanmaya karşı tuzlama ve yol açma çalışması yaptığı Konya-Afyonkarahisar kara yolu kazalar ve kar mücadelesi nedeniyle 3 saat kapandı. Yol, karayolları ekiplerin yoğun çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

-TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşamdan bu yana trafiğe kapalı olan Hayrabolu-Tekirdağ kara yolu ile 19 köyün yolu, Karayolları ve İl Özel İdaresi'nin çalışmalarıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Hayrabolu ve Malkara yolunda dün akşam araçlarıyla mahsur kalan ve Huzurevine yerleştirilen 50 kişinin araçları da bugün bulundukları yerden kaldırıldı.

Öte yandan, dün iptal edilen Şarköy'den Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Bursa otobüs seferleri saat 13.00'e kadar yapılamadı.

-EDİRNE-

Edirne'de kar yağışı nedeniyle Keşan, İpsala, Enez ve Uzunköprü ilçelerinde 27 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yollar İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarıyla açıldı.

Edirne İl Özel İdaresinin oluşturduğu 13 ekibin, 27 köyde 118 kilometre yolda karla mücadele yaptığını ifade eden yetkililer, açılan yollarda genişletme çalışmasının sürdürdüğü söyledi.

-KAYSERİ

Kayseri'de 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 135 santimetreye ulaştı.

Develi ilçesinde 5, Yahyalı ilçesinde ise 2 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaya başladığı bildirildi.

-BALIKESİR

Balıkesir'de, enerji nakil hatlarında kar ve fırtınanın yol açtığı kopmalar yüzünden Erdek ilçesine yaklaşık 17 saat elektrik verilemedi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) Balıkesir İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Balya ilçesinin Ilıca beldesinde ve Bandırma'nın Edincik beldesinde, enerji nakil hatlarında kar ve fırtına nedeniyle meydana gelen arızalar giderildi.

-BİLECİK

Bilecik'te de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde toplam 101 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

-YOZGAT

Yozgat'ta gece başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Bu nedenle doğada yaşayan yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığını düşünen bir grup avcı, Türkiye'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı eteklerinde bulunan Kent Ormanı içerisindeki gölet çevresine ekmek ve buğday bıraktı.

Öte yandan, Akdağmadeni ve Çayıralan ilçesi yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimi bulduğu, buna karşılık kapalı köy yolunun olmadığı açıklandı.

-YALOVA

Bursa-Yalova kara yolu Süpürgelik mevkisinde zincirsiz araçlar yüzünden trafikte aksama yaşanırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Çoğunluğunu tırların oluşturduğu araç kuyruğunun, kilometrelerce uzadığı görüldü. Bursa-Yalova kara yolunda trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

-ÇANAKKALE

Çanakkale'de 226 köy yolunun kapalı olduğu, 32 köyde elektrik sıkıntısı yaşandığı açıklandı. Bunun yanında, kar kalınlığının 15 cm olduğu kentte, bütün arterlerde tırların bekletildiği, zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği duyuruldu.

-DOĞU ANADOLU

Erzurum'da 20, Tunceli'de 15, Bingöl'de 9 ve Muş'ta 8 köy olmak üzere toplam 52 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, yetkililer söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

-SAKARYA

Sakarya'da, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Erenler ilçesinde 1, Söğütlü'de 3, Ferizli'de 3, Akyazı'da 13, Sapanca'da 5, Geyve'de 7, Taraklı'da 15, Hendek'te 15, Karapürçek'te 3, Pamukova'da 7, Karasu'da 4, Kocaali'de 15 olmak üzere 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor.

-KIRKLARELİ

Kırklareli'nde merkeze bağlı 8, Demirköy 15, Kofçaz 15, Pehlivanköy 6, Pınarhisar 5, Vize'de 8 olmak üzere toplam 57 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, Demirköy ilçe merkezinde kar kalınlığının 10 santimetre, Mahya Tepe'de ise 25 santimetreye ulaştığı bildirildi.

-ZONGULDAK-

Zonguldak'ta, hızı saatte 60 kilometre olan rüzgar nedeniyle dalgalar 4 metreye ulaştı.

Kent sahilinde sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan dalgaların, Zonguldak Limanı'ndaki mendirekleri aşması ürkütücü görüntüler oluşturdu. Kayıklara çarparak yükselen dalgalar, kıyıdaki bazı binaların yüksekliğini aştı. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle kentteki balıkçılar denize açılamadı.

-KÜTAHYA

Kütahya'nın Emet ilçesinde 6, Domaniç ilçesinde 2 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı. Karayolları 145. Şube Şefliğince il merkezini Afyonkarahisar, Eskişehir ve Tavşanlı'ya bağlayan devlet yollarında önlem alındı. Bu yolların bazı kesimlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

-BOLU

Bolu'da 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından Bolu merkezde 75, Gerede'de 20 ve Göynük'te 50 olmak üzere toplam 145 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

-DENİZLİ

Denizli'de sabaha karşı kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Yüksek kesimlerde gece yarısından sonra yağmaya başlayan kar, kent merkezinde yer yer 2 santimetre kalınlığa ulaştı.

Kar yağışı, özellikle Denizli–Antalya kara yolu Cankurtaran mevkisi ile aynı yol güzergahında bulunan Serinhisar'da etkili oldu. Karayolları 27. Şube Müdürlüğü, 4 greyder, bıçaklı kamyonlar ve tuzlama araçlarının da kullanıldığı 10 ekiple çalışmalarını sürdürdü.

-AĞRI

Ağrı'da Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, soğuk havada yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Haftanın iki günü yem çalışması için yüksek kesimdeki bölgelere giden ekipler, kalınlığı 2 metreye ulaşan karda yürümek zorunda kaldı. Soğuğa rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdüren ekiplerin, zaman zaman yabani hayvanların saldırılarına da maruz kaldığı bildirildi.

aa



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs